Αφού η Κατερίνα Βρανά, η «πιο αστεία γυναίκα του κόσμου», διακωμώδησε τη σοβαρή δοκιμασία υγείας της, τώρα ετοιμάζεται για μια νέα θεατρική παραγωγή, αυτή τη φορά με τον Γιώργο Καπουτζίδη, όπου θα μάς συστήσουν τη «φάλτσα σοπράνο» Florence Foster Jenkins. Ενόψει της πρεμιέρας στις 15/11 η κωμικός έδωσε μια νέα συνέντευξη, στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, όπου μίλησε και για την εμπειρία που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.

Όπως υπενθύμισε, πριν από τέσσερα χρόνια, το 2017, υπέστη διάτρηση εντέρου που οδήγησε σε σηψαιμία και σε σηπτικό σοκ: «Σχεδόν πέθανα» όπως επισήμανε, «και άφησε πάρα πολλά κατάλοιπα».

Η Κατερίνα Βρανά πρόσθεσε πως «η αναπηρία δεν είναι κάτι κακό, είναι μια κατάσταση και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε από αυτό, ούτε από τη λέξη αναπηρία. Και νομίζω ότι έχει αρχίσει λίγο η πολιτεία και η κοινωνία να κινείται προς την αποδοχή». Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε στις πρακτικές δυσκολίες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με αναπηρια, ειδικά σε παλιές πόλεις «όπως η Αθήνα ή η Ρώμη: Είχα πάει Ρώμη παλιά και ξαναπήγα ως ανάπηρη. Μου βγήκε η πίστη! Οι αρχαίες πόλεις έχουν στενούς δρόμους, χάλια πεζοδρόμια, γλιστρούν, δεν υπάρχουν προσβάσεις, ο κόσμος παρκάρει όπου να ‘ναι. Αυτά θέλουν ακόμα αρκετή δουλειά».

«Είχα πάει Ρώμη παλιά και ξαναπήγα ως ανάπηρη. Μου βγήκε η πίστη! Οι αρχαίες πόλεις έχουν στενούς δρόμους, χάλια πεζοδρόμια, γλιστρούν, δεν υπάρχουν προσβάσεις, ο κόσμος παρκάρει όπου να ‘ναι».

Για τη νέα της παράσταση

Στη «Florence: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη» ένα παιδί-θαύμα που αγαπά τη μουσική μεγαλώνοντας γίνεται μία σοπράνο που δεν μπορεί να πετύχει ούτε μία σωστή νότα. Παρόλα αυτά αποκτά φανατικούς φίλους που την ακολουθούν και την χειροκροτούν, κι ας είναι οι ερμηνείες της για γέλια και για κλάματα: η Florence Foster Jenkins, το μουσικό φαινόμενο της δεκαετίας του ’40, έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος της και άφησε εποχή όχι μόνο με τις φάλτσες νότες της, αλλά και με την αγάπη της για τη μουσική και τους μουσικούς!

Τη φοβερά διασκεδαστική αλλά και γλυκόπικρη ιστορία της φάλτσας ντίβας Florence Foster Jenkins διασκευάζει και σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου, με τη σούπερ σταρ της stand up comedy Κατερίνα Βρανά στο ρόλο της Φλόρενς και τον πολυτάλαντο Γιώργο Καπουτζίδη, τον οποίο επιτέλους ξαναβλέπουμε στο θέατρο μετά από καιρό, στο ρόλο του συντρόφου και μάνατζέρ της, St Clair Bayfield. Βασισμένο στο θεατρικό έργο του Peter Quilter, Glorious, στο Θέατρο Ήβη από 15/11.

Δείτε μια σχετική ανάρτηση:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below