Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της εμβληματικής σειράς «The Wire», ο Michael Kenneth Williams, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία μόλις 54 ετών στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν. Πέντε φορές υποψήφιος για Emmy, πάλευε με τους εθισμούς για χρόνια και, καθώς κοντά του βρέθηκαν ίχνη από ναρκωτικές ουσίες, πιθανολογείται ότι αιτία του πρόωρου θανάτου του ήταν η υπερβολική δόση.

Ο Michael Kenneth Williams μεγάλωσε σε μια περιοχή υψηλής εγκληματικότητας στο Μπρούκλιν και εθίστηκε στις ναρκωτικές ουσίες από την εφηβεία. Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στους «New York Times» το 2017, «δεν ξεπερνάς ποτέ τον εθισμό. Είναι μια καθημερινή πάλη για μένα, αλλά αγωνίζομαι».

Ανάμεσα στους φίλους και συναδέλφους που του απέτισαν φόρο τιμής μετά το θάνατό του στα social media ήταν και ο συμπρωταγωνιστής του Wendell Pierce, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Το βάθος της αγάπης μου για αυτό τον αδερφό μπορεί μόνο να συγκριθεί με το βάθος του πόνου μου που έμαθα για την απώλειά του. Ήταν ένας άντρας με τεράστιο ταλέντο και την ικανότητα να δίνει φωνή στην ανθρώπινη κατάσταση σκιαγραφώντας τις ζωές εκείνων που ο ανθρωπισμός τους σπανίως εξυψώνεται μέχρι που εκείνος τραγουδάει την αλήθεια τους».

Η φήμη του Williams απογειώθηκε όταν ανέλαβε τον ρόλο του «Ομάρ Λιτλ» στη σειρά «The Wire», τον περίπλοκο χαρακτήρα ενός γκέι Αφροαμερικανού με τη φήμη του ανελέητου εγκληματία στους δρόμους της Βαλτιμόρης.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below