Η διαχρονική γοητεία που ασκεί η πριγκίπισσα Diana ίσως να μην ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει οδηγήσει σε μια ολόκληρη τηλεοπτική και κινηματογραφική εμμονή. Υπήρξε άλλωστε μια γυναίκα όχι απλώς μοντέρνα για την εποχή της αλλά πρωτοπόρος, καθώς τόλμησε να αντισταθεί στο βασιλικό πρωτόκολλο και να απορρίψει τις επιλογές που έκαναν άλλοι για εκείνη.

Ανάμεσα λοιπόν στις νέες παραγωγές δεν είναι μόνο το «The Crown», που σκιαγραφεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της «πριγκίπισσας του λαού», αλλά και το «Spencer», που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 5/11. Πηγές από τον στενό της κύκλο, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι η τελευταία ταινία θα δυσαρεστούσε ιδιαίτερα την πριγκίπισσα. Θα την έκανε να φρίττει, για την ακρίβεια.

«Δεν θα ήθελε να τη θυμούνται ως έναν άνθρωπο καταστροφικό προς το θεσμό της μοναρχίας» έχει σχολιάσει χαρακτηριστικά η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Ingrid Seward. Η ίδια εξηγεί ότι «μου είχε πει ότι η μοναρχία ήταν το μέλλον των γιών της, οπότε δεν θα προσπαθούσε ποτέ να την καταστρέψει».

«Μου είχε πει ότι η μοναρχία ήταν το μέλλον των γιών της, οπότε δεν θα προσπαθούσε ποτέ να την καταστρέψει»

Την άποψη της Seward φαίνεται να υποστηρίζει και η makeup artist της Diana, Mary Greenwell, η οποία με τη σειρά της πρόσθεσε: «Τα πορτρέτα της που βλέπουμε τώρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να την καταλάβουμε. Δεν ήθελε να βρίσκεται πάνω σε ένα βάθρο με όλη αυτή τη δόξα και τη φήμη».

Η ταινία «Spencer», το επίθετο της πριγκίπισσας Diana, διαδραματίζεται τον Δεκέμβριο του 1991 και ξετυλίγει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της βασιλικής οικογένειας στο Sandringham. Οι φήμες θέλουν το ζευγάρι να ετοιμάζεται για διαζύγιο. Στην πραγματική ζωή, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Diana χώρισαν το 1992.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Spencer»:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below