Δεν έχει βγει ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες και έχει προκαλέσει ήδη συζητήσεις. Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή, το κύκνειο άσμα του μεγάλου Μαξ Φον Σίντοφ. Μέρος της ταινίας «Καλάβρυτα 1943», σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου, η οποία αφηγείται τη Σφαγή των Καλαβρύτων από τους Ναζί ως αντίποινα για το αντάρτικο, αποτελούν η Δανάη Σκιάδη και ο σύζυγός της, Νικόλας Παπαγιάννης, που συμπρωταγωνιστούν.

Το ζευγάρι πόζαρε μαζί στην πρεμιέρα της ταινίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την ηθοποιό να φοράει ένα από τα ομορφότερα φορέματα που έχουμε δει τελευταία. Μάξι, με bold prints σε μπορντό και μαύρο, συνδυάζεται διακριτικά με μαύρα αξεσουάρ: handbag και ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Όπως είπε η Δανάη Σκιάδη σε νέα συνέντευξή της στο marieclaire.gr:

«Τα “Καλάβρυτα 1943” είναι μια ωδή στη μνήμη. Στη μνήμη που κρατάει τον άνθρωπο ζωντανό, γιατί τον συνδέει με το παρελθόν του. Δίνοντας στην οδυνηρή μνήμη λόγο και χώρο να αναπνεύσει, καταφέρνεις να προχωρήσεις και να λυτρωθείς μέσα από αυτήν. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που με έκανε να θέλω να είμαι κομμάτι αυτής της δημιουργίας. Και φυσικά ο συγκεκριμένος ρόλος. Η Μαρία Ανδρέου. Μια γυναίκα της οποίας η πορεία μέσα στην ταινία με ενέπνευσε. Μια ηρωίδα σύνθετη και απλή ταυτόχρονα. Αντιμέτωπη με το αδυσώπητο. Και φυσικά ο Μαξ Φον Σίντοφ. Το ότι θα συνυπήρχα σε μια ταινία με τον θρύλο αυτό του παγκόσμιου κινηματογράφου ήταν από μόνο του αρκετό όχι απλώς για να με πείσει αλλά να με ενθουσιάσει».

Δείτε τη Δανάη Σκιάδη με τον Νικόλα Παπαγιάννη:

NDP

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below