Ένας από τους πλέον αξιομνημόνευτους χαρακτήρες του «Handmaid’s Tale», της τηλεοπτικής σειράς που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Margaret Atwood, είναι, αναμφίβολα, αυτός της «Janine». Η ηθοποιός που την υποδύεται, Madeline Brewer, με αφορμή το ρόλο της μίλησε για την άμβλωση στην οποία έχει υποβληθεί στην πραγματική ζωή.

«Ο κόσμος μιλάει για το πόσο αγαπάει την Janine και πόσο η Janine τον έχει εμπνεύσει. Ένιωσα λοιπόν ότι θα ήταν σημαντικό να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία» είπε πρόσφατα στο Hollywood Reporter. Η ίδια πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο παίζει σε θεατρική παράσταση στο Γουέστ Εντ, «κάτι που ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή, και ο ρόλος μου εκεί επίσης κάνει άμβλωση. Προετοιμαζόμουν για την οντισιόν όταν λήφθηκε η απόφαση της ανατροπής της νομιμοποίησης των αμβλώσεων. Και τώρα, κάθε βράδυ, παίζω μια γυναίκα που αντιμετωπίζει τα συναισθήματα μιας εγκυμοσύνης, θέλει να το κρατήσει αλλά αποφασίζει να μην το κάνει, λόγω της ζωής που επιθυμεί για τον εαυτό της».

Η 30χρονη ηθοποιός συνέχισε λέγοντας πως όταν γύριζε τις σκηνές της άμβλωσης της Janine δεν είχε ανατραπεί ακόμα η απόφαση Roe v. Wade (για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ), ωστόσο «ήταν για μένα μια απίστευτη διαδικασία πένθους, για τη δική μου άμβλωση».

Η 30χρονη ηθοποιός όταν γύριζε τις σκηνές της άμβλωσης της Janine δεν είχε ανατραπεί ακόμα η απόφαση Roe v. Wade (για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ), ωστόσο «ήταν για μένα μια απίστευτη διαδικασία πένθους, για τη δική μου άμβλωση».

«Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει άμβλωση. Αισθάνομαι ότι κάποιες φορές μιλάμε σαν να πρόκειται για ένα πράγμα: Α, αυτή ήταν η ιστορία της άμβλωσης. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιο άτομο να την επιλέξει. Ο λόγος για μένα ήταν γιατί δεν ήμουν έτοιμη».

Σε παλαιότερη ανάρτησή της στο Instagram, με αφορμή την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, η Brewer είχε αποκαλύψει ότι το έκανε σε ηλικία 20 ετών: «Μισούσα τον εαυτό μου και το σώμα μου και με τιμωρούσα για χρόνια, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν το μετάνιωσα. Σήμερα η ζωή μου είναι δική μου. Ανυπομονώ, μια μέρα, να γίνω μητέρα με τους δικούς μου όρους».

Σε ένα ακόμα άρθρο της, εξηγούσε τα εξής: «Ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι δεν ήμουν έτοιμη να φέρω ένα παιδί στον κόσμο – βρισκόμουν στην αρχή της καριέρας μου και το να γίνω γονιός δεν αποτελούσε επιθυμία μου. Αλλά, το κυριότερο, δεν ένιωθα καλά. Το ήξερα, υποσυνείδητα, τότε και το ξέρω ξεκάθαρα τώρα ότι ήμουν δυστυχής και δεν ένιωθα καλά».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below