Η συνέντευξη της Meghan Markle προκάλεσε ισχυρές δονήσεις στο παλάτι, όπως και πληθώρα σχολίων και επικρίσεων στον διεθνή Τύπο. Το θέμα του ρατσισμού, που έθιξε στην Oprah Winfrey, άναψε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, φωτιές ενώ δεν άργησε να έρθει και η απάντηση από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στη συνομιλία της με τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια, η δούκισσα του Σάσεξ μίλησε για τον φόβο που εξέφρασε μέλος του Μπάκιγχαμ σε σχέση με το χρώμα δέρματος του παιδιού της, Archie.

«Τα γεγονότα μπορεί να είναι διαφορετικά», απάντησε από την πλευρά της η βασίλισσα, διατηρώντας τη γνωστή ψύχραιμη προσέγγισή της, αφήνοντας όμως αιχμές για το κατά πόσο αληθεύουν τα περιστατικά.

Σε ανακοίνωσή του το παλάτι σχολίασε συγκεκριμένα τα εξής: «Λυπούμαστε που μαθαίνουμε την κατάσταση αυτή με τη Meghan και τον Harry. Τα ζητήματα με το χρώμα δέρματος είναι ανησυχητικά. Αν και τα γεγονότα μπορεί να διαφέρουν, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη. Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Επιχειρώντας να κοπάσει το κύμα έντασης που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις της Meghan, το Μπάκιγχαμ έσπευσε να καταδικάσει ρατσιστικές συμπεριφορές.

Το θέμα του ρατσισμού που προέταξε η σύζυγος του πρίγκιπα Harry συνδέθηκε, από εκείνη, με τις τάσεις αυτοκτονίας που είχε εξαιτίας της πίεσης.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Λευκός Οίκος μίλησε για θάρρος από τη Meghan Markle όσον αφορά στην εξωτερίκευση των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και παράλληλα για κινητοποίηση του κόσμου να προβεί σε κάτι ανάλογο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below