Τα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η αγαπημένη Ζωζώ Σαπουντάκη. Με ανάρτησή της, η Finos Film της εύχεται χρόνια πολλά και μας θυμίζει υπέροχες στιγμές της στον ελληνικό κινηματογράφο.

«Η Ζωζώ έχει σήμερα γενέθλια και της ευχόμαστε να τα εκατοστήσει! Όταν ο άνθρωπος έχει τέτοια αγάπη για ζωή, μεγαλώνει μικραίνοντας!», αναφέρεται στη λεζάντα του video.

Η ίδια γιόρτασε τα 88α γενέθλιά της τα ξημερώματα της Πέμπτης, κάτω από τον αττικό ουρανό και την επιβλητική Ακρόπολη σε ένα πάρτι έκπληξη που διοργανώθηκε σε γνωστό κέντρο της πόλης.

NDP

Εμείς με αφορμή τη σημερινή ημέρα, θυμόμαστε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της:

 

Η Ζ. Σαπουντζάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαίου του 1933. Έχει καταγωγή από την  Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Η θεατρική της καριέρα ξεκίνησε όταν ήταν 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη «Το Αγρίμι», στην οποία συμμετείχε μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι».

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’50, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις και έκανε εμφανίσεις σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below