Η Jane Fonda μίλησε ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε πριν χρόνια με τις διατροφικές διαταραχές. Η 85χρονη ηθοποιός συμμετείχε στο τελευταίο επεισόδιο του podcast “Call Her Daddy” και αποκάλυψε πως η βουλιμία επηρέασε έντονα τη ζωή της όταν ήταν νεότερη.

«Στα 20 μου άρχισα να εργάζομαι σαν ηθοποιός στον κινηματογράφο. Υπέφερα τότε από τη βουλιμία. Ήταν πολύ άσχημο. Έκανα μια δεύτερη, κρυφή ζωή», είπε και συνέχισε διευκρινίζοντας πως η διατροφική διαταραχή που είχε συνέβαλε στο να πιστεύει πως δεν θα καταφέρει να ζήσει πολλά χρόνια.

«Πίστευα πως δεν θα ζούσα μετά τα 30. Δεν έβγαινα έξω. Δεν πήγαινα ραντεβού, επειδή ήμουν δυστυχισμένη και είχα αυτή τη διατροφική διαταραχή. Ήταν επίσης η περίοδος που έκανα ταινίες που δεν μου άρεσαν πάρα πολύ».

Η αγαπημένη ηθοποιός τόνισε πως στην αρχή όλο αυτό με τη βουλιμία της φαινόταν ως κάτι απλό και «αθώο», μα γρήγορα μετατράπηκε σε έναν εθισμό που κυρίευσε τη ζωή της.

«Βλάπτει την εμφάνιση. Καταλήγεις να δείχνεις κουρασμένος. Είναι αδύνατο να έχεις μια αυθεντική σχέση όταν κάνεις κρυφά. Η μέρα σου οργανώνεται πια γύρω από το να παίρνεις συνέχεια φαγητό, να το τρως και μετά να θέλεις να το βγάλεις – κάτι που απαιτεί να μένεις μόνος και να μην ξέρει κανείς τι κάνεις. Είναι δύσκολο και μοναχικό. Είσαι εθισμένος. Αν φας κάτι, θέλεις αμέσως να το ξεφορτωθείς».

To 1984 στα 47 της. Photo by Harry Langdon/Getty Images.Στη συνέχεια η Jane Fonda παραδέχτηκε πως ο εθισμός της στο φαγητό ξεκίνησε όταν πίστευε πως η ζωή της δεν ήταν «αυθεντική» και σημείωσε πως «το να θεωρείς ότι είσαι χοντρή είναι, επίσης, παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα».

Ενώ η ίδια πίστευε πως μπορεί να ξεφύγει, εξήγηση ότι «καθώς μεγαλώνεις, το ψυχικό και ενοχικό βάρος που αποκτάς γίνεται όλο και χειρότερο».

«Σου παίρνει μέρες και μετά εβδομάδες για να ξεπεράσεις ένα μοναδικό φαγητό. Δεν είναι μόνο η κούραση. Θυμώνεις. Γίνεσαι εχθρικός. Πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν εξαιτίας αυτού του θυμού και αυτής της εχθρότητας».

Τελικά, γύρω στα 40 της, συνειδητοποίησε πως αν συνεχίσει έτσι θα πεθάνει. «Ζούσα μια πολύ γεμάτη ζωή. Είχα παιδιά, είχα έναν σύζυγο, για την ακρίβεια είχα δύο συζύγους μέχρι τότε, έκανα δουλειά και στην πολιτική, έκανα όλα αυτά τα πράγματα. Η ζωή μου ήταν σημαντική και γεμάτη, αλλά γινόμουν όλο και λιγότερο ικανή να τη συνεχίσω».

Πώς κατάφερε να σώσει τον εαυτό της

Παραδέχεται πως δεν γνώριζε ότι υπήρχαν ομάδες στήριξης, γι’ αυτό το ζήτημα. «Δεν γνώριζα τίποτα. Δεν ήξερα καν ότι όλο αυτό έχει όνομα. Έτσι πήρα τον δύσκολο δρόμο. Έκοψα τα πάντα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά όσο πιο πολύ απομακρύνεσαι, τόσο πιο εύκολο γίνεται». Σημείωσε, επίσης, ότι η ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια που ζήτησε έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

«Πολλά από τα προβλήματά μου τα προκαλούσε το άγχος. Η φαρμακευτική αγωγή με βοήθησε να τα αντιμετωπίσω και σταδιακά σταμάτησα και όλα τα φάρμακα».

Σήμερα, η Jane Fonda φαίνεται πιο πολυάσχολη από ποτέ. Η ηθοποιός, που πρόσφατα μίλησε για τον καρκίνο που αντιμετωπίζει, συμμετέχει σε δύο project.

«Άφησα την υποκριτική για 15 χρόνια όταν παντρεύτηκα τον Ted Turner, επειδή πίστευα ότι θα κρατήσει για πάντα και δεν σκεφτόμουν να επιστρέφω. Αλλά το έκανα και ειλικρινά αν κάποιος μου έλεγε πως στα 85 μου θα έκανα ταινίες δεν θα τον πίστευα, γι’ αυτό και νιώθω πολύ τυχερή», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή της το etonline.com.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below