Η Κατερίνα Ευαγγελάτου δίνει προτεραιότητα στην άνεση, σε κάθε νέα εμφάνιση, και δεν κρύβει την αδυναμία της στα αέρινα, μάξι φορέματα. Πρόσφατα, μάλιστα, όταν επισκέφτηκε την Επίδαυρο για να παρακολουθήσει το έργο του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, επένδυσε στο πλέον χαρακτηριστικό χρώμα του καλοκαιριού, στο λευκό.

Το ευκολοφόρετο κομμάτι που επέλεξε στενεύει ακριβώς κάτω από το μπούστο, χαρίζοντας αβίαστη κομψότητα στη σιλουέτα. Τη λιτή εμφάνιση της σκηνοθέτιδας ολοκληρώνει διακριτικά ένα ζευγάρι flat, σχεδόν αόρατα σανδάλια. Προτείνει έτσι ένα πρακτικό λουκ για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου τα μάρμαρα του μνημείου δεν προδιαθέτουν ούτως ή άλλως για ψηλοτάκουνα.

Στη σάτιρα «Βάτραχοι» ο Αριστοφάνης παρουσιάζει μια κατάβαση στον Κάτω Κόσμο, σε αναζήτηση του ποιητή που θα σώσει την πόλη. Η ποιητική μονομαχία του Ευριπίδη με τον Αισχύλο προσφέρει άφθονο γέλιο αλλά και προβληματισμό, ειδικά σε μια εποχή πνευματικής κρίσης σαν τη σημερινή, με τον ρόλο της ποίησης στην κοινωνική συνοχή να φαντάζει πιο κομβικός από ποτέ. Το έργο παρουσιάζεται σε πρωτότυπη, νέα μετάφραση του ποιητή και μεταφραστή Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη.

Δες το νέο λουκ της Κατερίνας Ευαγγελάτου:

NDP

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below