Το βιβλίο του Τομ Βολφ «Μαρία Κάλλας. Γράμματα και αναμνήσεις» (εκδ. Πατάκη) παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Πολυχώρο του Σύλλογου Φίλοι της Μουσικής, με τη Μαρία Ναυπλιώτου να διαβάζει αποσπάσματά του. Για την περίσταση η ηθοποιός επέλεξε να φορέσει μια μακρυμάνικη ολόσωμη φόρμα σε φαρδιά γραμμή, με τονισμένη μέση και bold prints, σε γήινες αποχρώσεις.

Πρόκειται για ένα item που ικανοποιεί ταυτόχρονα δύο αιτήματα: είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα άνετο. Χτίζει ολόκληρο το στυλ μας με μία κίνηση και αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της εμφάνισης. Έτσι, η Ναυπλιώτου επέλεξε να συμπληρώσει διακριτικά το λουκ με ψηλοτάκουνες γόβες και λεπτό καλσόν.

Για το βιβλίο

Χάρη σε αυτό το βιβλίο που περιλαμβάνει επιστολές της μεγάλης υψιφώνου, καθώς και τις δύο απόπειρές της να γράψει τα απομνημονεύματά της (το 1957 και το 1977), η ευχή της Μαρίας Κάλλας γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη έως τα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής στην Αθήνα, από τα δειλά πρώτα της βήματα στον κόσμο της όπερας έως την παγκόσμια αναγνώριση, τα σκάνδαλα και τις προσωπικές της δοκιμασίες, από την εξιδανικευμένη αγάπη της για τον σύζυγό της έως τον παθιασμένο έρωτά της για τον Ωνάση, αυτή η έκδοση δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε την πραγματικότητα πίσω από τον μύθο.

Άλλοτε ξεδιπλώνεται μπροστά μας η Μαρία, μια γυναίκα ευαίσθητη και εύθραυστη, και άλλοτε ο θρύλος Κάλλας, συχνά θύμα του μεγάλου ονόματός της, σε συνεχή αγωνία για την κατάσταση της φωνής της, έως και τον πρόωρο θάνατό της, σε ηλικία μόλις 53 ετών, στη μοναξιά του παρισινού διαμερίσματός της. Η συναρπαστική και γοητευτική αυτοπροσωπογραφία της μεγαλύτερης φωνής του 20ού αιώνα.

Δείτε τη νέα εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου:

NDP

Δείτε την ηθοποιό να ποζάρει μαζί με τον Τομ Βολφ και τον Τάκη Ζαχαράτο:

NDP

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below