Η παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι», βασισμένη στο κείμενο του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, επέστρεψε στο Θέατρο Παλλάς. Στην επίσημη πρεμιέρα, βρέθηκαν πολλοί φίλοι και συνάδελφοι των πρωταγωνιστών, των Μαρίας Καβογιάννη και Μαρίας Κίτσου, που μοιράζονται τη σκηνή με ακόμα 18 ηθοποιούς.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και η Σμαράγδα Καρύδη με τον Θοδωρή Αθερίδη. Η ηθοποιός πόζαρε στον φακό των φωτογράφων με ένα από τα πιο δύσκολα παντελόνια, αν όχι το πιο δύσκολο παντελόνι της σεζόν: ένα χρυσό μεταλλιζέ, που ενσωμάτωσε σε κομψό λουκ. Τολμηρή υπήρξε και η επιλογή των παπουτσιών, ένα ζευγάρι χρυσά ψηλοτάκουνα μποτίνια. Από εκεί και πέρα όμως τα υπόλοιπα στοιχεία του λουκ κινήθηκαν σε διακριτικούς τόνους: η ταμπά τσάντα ώμου, το λευκό πουκάμισο και η μπεζ καμπαρντίνα, φέρνοντας την ισορροπία στο σύνολο.

Για την παράσταση

«Το Τρίτο Στεφάνι» είναι η μεγαλύτερη παραγωγή που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία και πρόλαβε να παρουσιαστεί μόνο για 13 sold-out παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς. Ως online streaming παράσταση ταξίδεψε διαδικτυακά σε 23.000 σπίτια, σε 52 χώρες και 5 ηπείρους. Συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 2η χρονιά, αυτή τη φορά στον φυσικό της χώρο.

Το μυθιστόρημα–σταθμός του Ταχτσή, από τα πλέον αγαπημένα του ελληνικού κοινού διαχρονικά, που στο παρελθόν έγινε σήριαλ από τον Γιάννη Δαλιανίδη και αποτέλεσε υλικό για πολύ επιτυχημένες παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Παπαγεωργίου, είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Όχι με διάθεση διδακτική, αλλά μ᾽ ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή.

Η Εκάβη και η Νίνα αγαπιούνται, ψυχραίνονται, μιλούν ακατάπαυστα, και σιωπούν μόνο μπροστά σ᾽ αυτό που τις υπερβαίνει, που όλους μας υπερβαίνει, και κουβαλούν πάντα το όμορφο και παράξενο φορτίο της πατρίδας που τις γέννησε, όπως το «μυθολόγησε» ο Ελύτης: «Όμορφη και παράξενη πατρίδα / Ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά / Κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται / Μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται […]».

Δείτε το νέο λουκ της Σμαράγδας Καρύδη:

NDP

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below