Κάποτε οι χειρονομίες ρατσισμού περιορίζονταν στον στενό κύκλο μιας παρέας, σήμερα μπορεί να διαδοθούν παντού, μέσα από τα social media. Ο χορογράφος Τάσος Ξιαρχό κορόιδεψε ένα κορίτσι σε μπαρ, επειδή έκανε το «ατόπημα» να φορέσει μπλούζα με οριζόντιες ρίγες παρά τον σωματότυπό του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται πως ένιωσε τόσο περήφανος για το κατόρθωμά του, ώστε έκρινε σκόπιμο να κοινοποιήσει το βίντεο.

Φυσικά, τα social media πήραν φωτιά ενάντια σε αυτή την κραυγαλέα πράξη body shaming. Είναι μάλιστα ειρωνικό το γεγονός ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος στο παρελθόν έχει μιλήσει για τη δική του «διαφορετικότητα» κατακρίνοντας τον ρατσισμό που υπέστη γι’ αυτήν. Αλλά όταν πρόκειται για τα κιλά και τις στιλιστικές επιλογές ενός άλλου ανθρώπου, απέδειξε ότι δεν διστάζει να βρεθεί στη θέση του ρατσιστή.

Επώνυμοι και ανώνυμοι λοιπόν αντέδρασαν στο βίντεο με αναρτήσεις, ανάμεσα σε αυτούς η Σίσσυ Χρηστίδου και η Δανάη Μπάρκα. Δείτε παρακάτω μερικά από τα σχετικά post:

@danai_barka

Η απάντηση του χορογράφου, μετά τη διαδικτυακή κατακραυγή, όχι μόνο δεν σώζει την κατάσταση αλλά μάλλον κάνει χειρότερα τα πράγματα. Αντί να κρατήσει απολογητική στάση, ξεκίνησε αναρτώντας μια δημοσκόπηση όπου ζητάει από τους ακόλουθούς του να απαντήσουν αν εκείνοι έχουν ποτέ «κράξει κάποιον για τα κιλά, τα ρούχα, την εμφάνισή του», λες και η ευθύνη των άλλων τον απαλλάσσει από τις δικές του.

Σε ένα Insta story που ακολούθησε, ξεκίνησε ζητώντας συγγνώμη από το κορίτσι, αλλά ουσιαστικά ό,τι έγραψε στη συνέχεια ακυρώνει την αξία της απολογίας του καθώς δεν αντιστάθηκε στο να εξαπολύσει επίθεση στους επικριτές του: «Μπορείτε να με κάψετε στο Σύνταγμα όσους θεωρείτε τους εαυτούς σας δικαστές όμως νομίζω δεν αφορά όλους εσάς ο λόγος μου και απλά περιμένετε να ασχοληθείτε με κάτι». Το ότι επιδίωξε ο ίδιος να ασχοληθούν μαζί του, αναρτώντας την πράξη του, μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτόν.

Δείτε τις απαντήσεις του:

@tasosxiarho
@tasosxiarho

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below