Η αληθινή υπόθεση του πυροβολισμού της Halyna Hutchins αρχίζει να θυμίζει σενάριο ταινίας. Πάνω από έναν χρόνο μετά το θάνατο της 42χρονης κινηματογραφίστριας, μετά τον πυροβολισμό της από τον Alec Baldwin στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Rust», ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του περιστατικού και η εισαγγελέας της Σάντα Φε αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον 64χρονο ηθοποιό και στην υπεύθυνη για το χειρισμό των όπλων, Hannah Gutierrez-Reed. Ο βοηθός σκηνοθέτη, David Halls, επίσης βρίσκεται αντιμέτωπος με εγκληματικές κατηγορίες. Από την άλλη, αποφασίστηκε να μην απαγγελθούν κατηγορίες στο σκηνοθέτη της ταινίας, Joel Souza, ο οποίος επίσης είχε τραυματιστεί στη διάρκεια του περιστατικού.

«Μετά από μια ολοκληρωμένη εξέταση του συμβάντος και των νόμων της πολιτείας του Νέου Μεξικό, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να απαγγελθούν κατηγορίες εγκλήματος στον Alec Baldwin και σε άλλα μέλη του συνεργείου», δήλωσε η εισαγγελέας, Mary Carmack-Altwies, η οποία πρόσθεσε: «Στη δική μου θητεία, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και σε όλους αξίζει η απονομή δικαιοσύνης».

«Στη δική μου θητεία, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και σε όλους αξίζει η απονομή δικαιοσύνης».

Η ίδια πρόσθεσε: «Αν ο καθένας από τους τρεις κατηγορούμενους είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, η Halyna Hutchins θα ήταν σήμερα ζωντανή. Είναι απλό. Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ένα μοτίβο εγκληματικής αμέλειας σε θέματα ασφαλείας. Στο Νέο Μεξικό, δεν υπάρχει περιθώριο για γυρίσματα που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας μας για ασφαλή χρήση όπλων και δημόσια ασφάλεια».

Στο Νέο Μεξικό, ο φόνος εξ αμελείας θεωρείται κακούργημα τέταρτου βαθμού και μπορεί να τιμωρηθεί με 18 μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 5.000 δολαρίων. Από τη στιγμή μάλιστα που στο συμβάν εμπλέκεται και η οπλοχρησία, η ποινή που θα ζητηθεί μπορεί να ανέλθει στα πέντε χρόνια μη εξαγοράσιμης φυλάκισης.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below