Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Diana, με αφορμή ό,τι θα ήταν τα εξηκοστά γενέθλιά της αν βρισκόταν ακόμα εν ζωή, έφεραν ξανά κοντά τους πρίγκιπες Harry και William, στον Κήπο Sunken του Παλατιού Kensington, που κάποτε ήταν ένα από τα αγαπημένα σημεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Όσοι παρακολουθούν στενά τις βασιλικές υποθέσεις ανυπομονούσαν να δουν πώς θα αντιδρούσαν τα αδέρφια, μετά από αναφορές για μεταξύ τους εντάσεις, όταν θα βρίσκονταν ξανά μαζί. Η ειδικός στη γλώσσα του σώματος, μάλιστα, Patti Wood, αποτόλμησε μια ανάλυση της συμπεριφοράς τους στο marieclaire.com.

Η γλώσσα της αμηχανίας

Όπως είπε, εντυπωσιάστηκε από το πόσο πολύ συνεχίζει να μοιάζει η γλώσσα του σώματός τους: για παράδειγμα, και οι δύο γέρνουν ελαφρά το κεφάλι ενώ περπατούν με το ένα χέρι να πηγαινοέρχεται ενώ το άλλο περνάει σαν προστατευτική ασπίδα πάνω από το στομάχι τους.

Ωστόσο, οι γιοι της πριγκίπισσας Diana δεν χαιρέτησαν μαζί τους λίγους αλλά εκλεκτούς καλεσμένους του event, όπως έκαναν στο παρελθόν. «Αναλύω τη συμπεριφορά τους σε εκδηλώσεις εδώ και πάνω από 20 χρόνια και ακόμα και όταν ήταν με τις συντρόφους ή την οικογένειά τους πάντα στέκονταν ο ένας κοντά στον άλλο, χαιρετώντας διαδοχικά τον κόσμο» εξήγησε.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο για τη Wood είναι όταν, μετά τα αποκαλυπτήρια, ο Harry κάνει χειρονομία σε κάποιον συγγενή να πλησιάζει εκείνον και τον William. Η Wood πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο εκφράζει την αμηχανία που αισθάνεται κοντά στον αδερφό του. Η ίδια καταλήγει ότι ο δούκας του Σάσσεξ κάνει σοβαρές προσπάθειες να τραβήξει την προσοχή του αδερφού του και να ξεκινήσει μια συζήτηση μαζί του. «Αυτό δείχνει την επιθυμία του να έρθουν σε επαφή, ενώ βλέπουμε τον πρίγκιπα William στραμμένο προς το άγαλμα, με τους ώμους κολλημένους στα πλευρά, να κρατάει απόσταση από τον αδερφό του».

Δες τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below