Το μπλε ποδήλατο της πριγκίπισσας Diana, μάρκας Raleigh, πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία στις 28 Απριλίου και το ποσό του αναμένεται να ξεπεράσει τις 20 χιλιάδες βρετανικές λίρες.

Το ποδήλατο έμεινε στην ιστορία ως «το ποδήλατο της ντροπής». «Της πήραν κάτι που αγαπούσε πολύ και έλεγχαν το δημόσιο προφίλ της για μια φήμη του τι σημαίνει να είσαι μια κυρία της βασιλικής οικογένειας», δήλωσαν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας του οίκου Burstow&Hewett.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burstow & Hewett Auctioneers (@burstowandhewettauctioneers)

Η πριγκίπισσα Dana χρησιμοποιούσε το μπλε ποδήλατο στην καθημερινότητα της πολύ πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολ. Όταν ακόμα έμενε στο διαμέρισμα της στο Earl’s Court και εργαζόταν ως νταντά. Αμέσως μετά το γάμο της, η βασιλική οικογένεια τής το απαγόρευσε καθώς έκρινε ότι το ποδήλατο «δεν είναι κατάλληλο για μία πριγκίπισσα». Έτσι, αναγκάστηκε να το πουλήσει.

Το 2018 είχε πωληθεί ξανά για 9.200 λίρες, όμως η αξία του τώρα έχει εκτοξευθεί. Το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου για οτιδήποτε αφορά το Παλάτι, μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry, αλλά και έπειτα από την προβολή του «The Crown» που ετοιμάζει την πέμπτη σεζόν, ανέβασε την τιμή πώλησής του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below