Η Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε σε ηλικία 47 έτων, νικημένη από τον καρκίνο. Ονειρευόταν να γυρίσει στην Κρήτη, το νησί από όπου κατάγεται, για να γεράσει εκεί. Δεν τα κατάφερε καθώς η ασθένειά της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Η είδηση του θανάτου ήταν σοκ για τον κόσμο της παγκόσμιας μόδας. Η καταξιωμένη σχεδιάστρια βύθισε σε πένθος και την οικογένειά της, τη μητέρα της Στέλλα και την κόρη της που έχει το ίδιο όνομα.

View this post on Instagram

#iwd #mothersday Double bill #educategirls #educatedontdiscriminate #skokosalaki

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on

Η βάφτιση της μικρής έγινε στην αγαπημένη της Κρήτη, που τόσο αγαπούσε, σε στενό οικογενειακό κύκλο αλλά με όλες τις παραδόσεις. Η Σοφία Κοκοσαλάκη άλλωστε ήταν πρέσβειρα του grecian chic μέσα από τα ρούχα της και εμπνεόταν από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

“Ποτέ δεν ήμουν άψογα ρομαντική και γλυκανάλατη στη δουλειά μου. Αλλά είμαι γεμάτη αντιθέσεις. Οι φίλοι μου λένε συνέχεια ότι είμαι συντηρητική στη συμπεριφορά μου αλλά με προωθημένη αντίληψη. Και στη ζωή μου το ίδιο συμβαίνει: δεν παντρεύτηκα ποτέ, αλλά φτιάχνω νυφικά. Σιχαίνομαι τον γάμο και τους δεσμούς, αλλά πάντα είχα σχέσεις. Έφυγα από την Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια, αλλά επιστρέφω διαρκώς και σε πολύ τακτά διαστήματα. Το ντύσιμό μου δεν είναι μοναστικό, αλλά κάπως σέξι χάρη στις λεπτομέρειες από το ανδρικό ύφος. Αυτή τη θηλυκότητα εννοώ ότι περνώ και στη δουλειά μου, με ενδείξεις βεβαιότητας και αυτοπεποίθησης”, είχε πει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα το 2018.