Ο Άκης Πετρετζίκης έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του και όσοι κύκλοι κι αν ακολουθήσουν από δημοφιλή διαγωνισμό μαγειρικής κανείς δεν θα του πάρει τον τίτλο του πρώτου Έλληνα Master Chef. Έχει περάσει μια δεκαετία από τη στιγμή που μας συστήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το παιχνίδι -που τότε προβαλλόταν από το Mega- και μέσα σε αυτήν έχει καταφέρει επαγγελματικά σπουδαία πράγματα.

Δεν υπάρχει κανείς που να αγαπάει τη μαγειρική και να μην έχει προσπαθήσει να φτιάξει έστω και μία από τις συνταγές του. Το όνομά του είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό πολλών όταν μιλάνε για εύκολες και νόστιμες συνταγές και η δημοτικότητά του αυτή τον βοήθησε στο να χτίσει τη δική του “αυτοκρατορία” στο χώρο.

Έχει τα δικά του μπεργκεράδικα στην Αθήνα, έχει στήσει site με την υπογραφή του, έχει χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες στο YouΤube ενώ τα instagram/facebook live του κάνουν ρεκόρ views. Μέχρι σήμερα έχει περάσει από τρία τηλεοπτικά κανάλια και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους παρουσιαστές της ψυχαγωγικής ζώνης. Πιο πρόσφατη είναι η συνεργασία του με τον Αlpha και την εκπομπή Kitchen Lab.

Πώς αποφάσισε όμως να πάρει μέρος στο Master Chef; Τι έλεγε τότε για τη νίκη του; Η αναδρομή στο παρελθόν προέκυψε έπειτα από την συνάντηση που είχε με τους Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο που είναι κριτές στους τελευταίους κύκλους του διαγωνισμού μαγειρικής που πλέον βλέπουμε από τη συχνότητα του Star.

Μετά από 5.000 δηλώσεις συμμετοχής, 500 άτομα πέρασαν από audition, 50 επιλέχθηκαν να διαγωνιστούν για μια θέση στην 20αδα από όπου αναδείχθηκε ένας νικητής. Ήταν ο Άκης Πετρετζίκης.

“Όταν είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός του Master Chef ήμουν στην Αγγλία όπου έμεινα για πολλά χρόνια και δούλευα εκεί. Δεν είχα δηλώσει καν εγώ συμμετοχή, ένας φίλος μου το έκανε. Βέβαια όταν με πήραν τηλέφωνα για να πάω για δοκιμαστικό, πήγα” είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below