Στη σκηνή της Eurovision στη Βασιλεία της Ελβετίας θα ανέβει σε λίγες ώρες η Κλαυδία, που διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού με στόχο την πρόκρισή της στον τελικό.
Το τραγούδι «Αστερομάτα» που ερμηνεύει έχει κερδίσει τις καρδιές του κόσμου και το κοινό αναμένει με αγωνία τη σημερινή της εμφάνιση. Πότε είχαμε δει, όμως, πρώτη φορά την Κλαυδία στη σκηνή;
Ήταν το 2017 όταν η Κλαυδία, σε ηλικία 15 ετών, πήρε μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, τραγούδησε μια διασκευή του «Billie Jean» του Michael Jackson. Οι τρεις κριτές, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Μαρία Μπακοδήμου και ο Σάκης Τανιμανίδης εντυπωσιάστηκαν από τη χροιά της φωνής της, παρά το νεαρό της ηλικίας της και με τρία «ναι» την πέρασαν στην επόμενη φάση.
Την εμφάνισή της αυτή θυμήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος είναι ο σχολιαστής της Eurovision από την πλευρά της Ελλάδας και βρίσκεται ήδη στη Βασιλεία για τον διαγωνισμό, με μία ανάρτησή του στο Instagram.
«Έτσι την είδα πρώτη φορά. Κι εγώ και όλοι μας! Και σήμερα θα την καμαρώσω στη μεγαλύτερη σκηνή της Ευρώπης! Πόσο όμορφο να κάνεις αυτό που αγαπάς! Πόσο όμορφο να ακολουθείς πιστά το όνειρο σου! Καλή σου επιτυχία Κλαυδία μου! Να το χαρείς με όλη σου την καρδιά! Σου αξίζει», έγραψε δίπλα στο video ο ηθοποιός και παρουσιαστής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το ίδιο video μοιράστηκε και ο Σάκης Τανιμανίδης γράφοντας: «Την 1η φορά που είδαμε την Κλαυδία στο Ελλάδα έχεις Ταλέντο πριν 10 χρόνια, μείναμε με το στόμα ανοιχτό!!! Σήμερα θα την θαυμάσουμε στην Eurovision! Ο @ykapoutzidis μου θύμισε αυτό το βίντεο και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Καλή επιτυχία @klavdiaitiz μας…θα σκίσεις!».
Οι ευχές της Έλενας Παπαρίζου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ευχές για επιτυχία έστειλε και η Έλενα Παπαρίζου στη νεαρή ερμηνεύτρια. Η τραγουδίστρια που το 2005 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό τραγουδιού ερμηνεύοντας το «My number one», έγραψε: «Καλή τύχη λαμπερό μου αστέρι, Κλαυδία. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Ψηφίστε το νούμερο 7 και την Ελλάδα απόψε».
Τι λένε τα προγνωστικά για τη θέση της Ελλάδας
Η τελευταία πρόβα της ελληνικής συμμετοχής έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στα social media, με πολλούς χρήστες να μιλούν για μία εντυπωσιακή σκηνική παρουσία.
Η Κλαυδία εμφανίζεται σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ερμηνείας της με ένα μαύρο φόρεμα, ωστόσο στο φινάλε γίνεται η μεγάλη ανατροπή: τα φώτα σβήνουν και μέσα σε δευτερόλεπτα αφαιρεί το μαύρο ρούχο, αποκαλύπτοντας ένα λευκό φόρεμα – με το κλείσιμο αυτό να θεωρείται το πιο δυνατό σημείο της εμφάνισής της.
Στην έβδομη θέση των εμφανίσεων βρίσκεται η ελληνική αποστολή.
Το κομμάτι, σε σύνθεση των Arcade και της Κλαυδίας και στίχους των Arcade, πλαισιώνεται σκηνικά από τον creative director, Φωκά Ευαγγελινό. Η ερμηνεία περιστρέφεται γύρω από την έννοια του αποχωρισμού – με την προσωπική διάσταση που μπορεί να έχει για τον εκάστοτε – και την πορεία προς το φως, όπως υποδηλώνεται και από τη σκηνοθετική προσέγγιση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πάντως τα προγνωστικά θέλουν το Ισραήλ στην πρώτη θέση, ενώ την Ελλάδα στην έβδομη. Αντιθέτως, η ψηφοφορία του κοινού, που πραγματοποιήθηκε μετά την dress rehearsal θέλει τη Φινλανδία στην πρώτη θέση και την Ελλάδα στη δέκατη.
Ο ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας που θα εμφανιστεί στην 7η θέση, θα γίνει σήμερα και θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση στις 22.00. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει το Σάββατο, 17 Μαΐου.
Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram.com/@klavdiaitiz.