Η τηλεοπτική σειρά «The Crown» ήταν ουσιαστικά αυτή που σύστησε σε μια νεότερη γενιά την ιστορία της βασιλικής οικογένειας – παρόλο που η ίδια δεν θα συμφωνούσε, σε κάποια σημεία, με τον τρόπο που σκιαγραφήθηκε. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να τοποθετηθεί ο δημιουργός της, Peter Morgan, μετά το θάνατο της βασίλισσας.

«Το Crown είναι μια επιστολή αγάπης προς εκείνη και για την ώρα δεν έχω τίποτα να προσθέσω, μόνο σιωπή και σεβασμό», έγραψε ο Peter Morgan σε μια δήλωσή του στο «Deadline». «Από σεβασμό θα σταματήσουμε και τα γυρίσματα».

Ο σκηνοθέτης της, Stephen Daldry, σε παλαιότερη δήλωσή του είχε πει ότι είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο του θανάτου της στη διάρκεια των γυρισμάτων. «Κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα έρθει αυτή η ώρα αλλά το πρέπον θα είναι να δείξουμε σεβασμό προς τη βασίλισσα. Θα είναι ένας απλός φόρος τιμής και μια χειρονομία σεβασμού. Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Το «The Crown» αφηγείται την ιστορία της βασιλικής οικογένειας από το 1947, που η Ελισσάβετ, πριγκίπισσα ακόμα, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο. Το Netflix έχει αναθέσει τα γυρίσματα μιας έκτης και τελευταίας σεζόν, όπου ωστόσο δεν αναμένεται να παρουσιαστούν τα σύγχρονα γεγονότα. Ωστόσο, οι χαρακτήρες του πρίγκιπα William και της Kate Middleton θα δώσουν το «παρών» στην τελευταία σεζόν, όπου θα τους ενσαρκώσουν η Meg Bellamy και, τον William σε διαφορετικές ηλικίες, ο 16χρονος Rufus Kampa και ο 21χρονος Ed McVey.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below