Το καλοκαίρι το πέρασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αγαπημένο του νησί, τους Παξούς. Πλέον, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει επιστρέψει στην επαγγελματική του βάση στην Αμερική και ετοιμάζει το επόμενο βήμα του. Πρόκειται για μία νέα ταινία το σενάριο της οποίας είναι στην τελική του φάση. Είναι ένα project που δουλεύει εδώ και αρκετούς μήνες και είναι πολύ χαρούμενος που θα το παρουσιάσει στο κοινό.

Η τελευταία του ταινία ήταν ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ για την ActionAid με τίτλο “Ένας κόσμος”. Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης κατέγραψε με το φακό του το έργο της οργάνωσης σε Γκάνα, Νεπάλ και Ελλάδα και το παρουσίασε χωρίς σενάριο αλλά, όπως είπε ο ίδιος, με αληθινούς ήρωες.

View this post on Instagram

#readingscript #finalchapter

A post shared by Christopher Papakaliatis (@cpapakaliatis) on

“Ήταν κάτι το διαφορετικό από αυτό που μας είχε συνηθίσει ο Χριστόφορος, ήταν ένα ντοκιμαντέρ χωρίς σενάριο, ελεύθερο. Είναι μεγάλη επιτυχία που πήγε στο Νεπάλ και στη Γκάνα και ευελπιστώ ότι θα υπάρχει μια ανταπόκριση του κόσμου, να συγκινηθεί που υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα και να βοηθήσει όσο μπορεί … Γιος μου είναι και νιώθω μια συγκίνηση και ικανοποίηση…” είχε πει στις κάμαρες ο πατέρας του, Μανώλης Παπακαλιάτης, την ημέρα της προβολής του ντοκιμαντέρ.