Ο Jay Z μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την ιδιωτική εταιρία Caliva η οποία ιδρύθηκε το 2015 και ο ρόλος του θα κάνει focus στην ευαισθητοποίηση και στη δημιουργική διεύθυνση της.

Μάλιστα σύμφωνα με τον επίσημο τίτλο του, θα είναι επικεφαλής στρατηγικής και θα προάγει τις προσπάθειες κοινωνικής ευθύνης με έναν πραγματικά επoικοδομητικό τρόπο:

Θα διευρύνει τις προσλήψεις πρώην κρατουμένων στην εταιρία καλλιεργώντας έτσι την ποιότητα και την τιμιότητα ενώ παράλληλα και την ανάπτυξη της βιομηχανίας της νόμιμης κάνναβης.

Μάλιστα ο ίδιος είπε σχετικά με την είσοδό του στο συγκεκριμένο τομέα επιχειρηματικότητας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καταπληκτικό και ευχάριστο, να κάνουμε καλό και να κερδίσουμε φίλους στην πορεία αυτή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 49χρονος ράπερ έδειξε την ευαισθησία του σε κοινωνικά θέματα. Πριν μερικούς μήνες, βοήθησε στη δράση της οργάνωσης Reform Alliance η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει ένα εκατομμύριο Αμερικανούς να αποφυλακιστούν υπό όρους ή υπό δικαστική επιτήρηση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.