Ο πρίγκιπας Harry έκανε μια νέα δημόσια εμφάνιση μέσω βίντεο την ίδια ημέρα που η βρετανική βασιλική οικογένεια συμμετείχε στο Trooping the Colour στο Λονδίνο.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου, η Kate Middleton, ο πρίγκιπας William και τα τρία παιδιά τους, ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis, έλαβαν μέρος στην ετήσια τελετή στο Λονδίνο. Το ίδιο πρωί, ο δούκας του Σάσεξ μοιράστηκε ένα μήνυμα που προβλήθηκε στην τελετή έναρξης του Invictus Germany Sports Festival 2026, μιας διοργάνωσης που συνδέεται με τους Αγώνες Invictus.
«Είναι τιμή μου που στέλνω αυτό το μήνυμα καθώς συγκεντρώνεστε όλοι στο Ντίσελντορφ για μία ακόμη διοργάνωση των Invictus», ανέφερε ο Harry στο βίντεο που δημοσιεύτηκε μέσω των Instagram Stories των Invictus Games.
Ο πρίγκιπας, που ίδρυσε τους Αγώνες Invictus το 2014 για τη στήριξη εν ενεργεία και βετεράνων στρατιωτικών, πρόσθεσε: «Η Γερμανία δίνει ένα ισχυρό παράδειγμα για το τι σημαίνει να τιμάς την προσφορά με αξιοπρέπεια και διαρκή δέσμευση. Βρισκόμαστε πλέον στο δεύτερο Invictus Germany Sports Festival, το οποίο φιλοξενεί 11 χώρες. Όσα έχετε δημιουργήσει εδώ συμβάλλουν ήδη στη διαμόρφωση του πρώτου Invictus Australia Sports Festival αργότερα μέσα στη χρονιά».
Ο Harry ολοκλήρωσε το μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και υπογραμμίζοντας τη σημασία της συναδελφικότητας και της ενότητας.
«Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας, για το παράδειγμά σας και για όσα δείχνετε σχετικά με το πώς μπορούμε να προχωράμε όλοι μαζί. Περάστε υπέροχα στο Ντίσελντορφ, στηρίξτε ο ένας τον άλλον όταν το χρειάζεστε και γιορτάστε όλα όσα έχετε πετύχει. Και το πιο σημαντικό, διασκεδάστε», είπε.
Το μήνυμα του Harry προβλήθηκε ενώ μεγάλο μέρος της βασιλικής οικογένειας συμμετείχε στην ετήσια παρέλαση γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο, η οποία ολοκληρώνεται παραδοσιακά με την εμφάνιση των μελών της οικογένειας στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Camilla παρακολούθησαν μαζί την αεροπορική επίδειξη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας από το μπαλκόνι των ανακτόρων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν επίσης ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton και τα τρία παιδιά τους, τα οποία νωρίτερα είχαν συμμετάσχει στην πομπή με άμαξα στους δρόμους του Λονδίνου.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εμφανίστηκαν στο μπαλκόνι ήταν η πριγκίπισσα Anne, ο Sir Timothy Laurence, ο πρίγκιπας Edward, η Sophie, δούκισσα του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας Richard, δούκας του Gloucester, η Birgitte, δούκισσα του Gloucester και ο πρίγκιπας Edward, δούκας του Kent.
Ο πρίγκιπας Harry παρακολουθούσε το Trooping the Colour από την παιδική του ηλικία, ενώ η Meghan Markle είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση αρκετές φορές στο παρελθόν. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο του ζευγαριού το 2018, ενώ επέστρεψαν και την επόμενη χρονιά. Και στις δύο περιπτώσεις συμμετείχαν στην πομπή με άμαξα και εμφανίστηκαν στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο Harry και η Meghan δεν προσκαλούνται στην εκδήλωση, μετά την αποχώρησή τους από τους επίσημους ρόλους τους στη βασιλική οικογένεια. Το ίδιο συνέβη και φέτος.
Μετά την έναρξη της βασιλείας του βασιλιά Καρόλου, το Παλάτι περιόρισε τις εμφανίσεις στο μπαλκόνι μόνο στα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η ετήσια εκδήλωση λειτουργεί πλέον ως μια δημόσια παρουσίαση των μελών που εξακολουθούν να ασκούν επίσημα καθήκοντα, στο πλαίσιο του πιο «συγκρατημένου» μοντέλου μοναρχίας που προωθεί ο μονάρχης.
Ο Harry, που ζει στην Καλιφόρνια μαζί με τη Meghan Markle, πρόκειται να επιστρέψει στη Βρετανία τον επόμενο μήνα για εκδηλώσεις που σχετίζονται με τους Αγώνες Invictus ενόψει της διοργάνωσης του 2027 στο Μπέρμιγχαμ.
Το ταξίδι αναζωπύρωσε τις εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο η Meghan Markle και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Archie και η πριγκίπισσα Lilibet, να επιστρέψουν στη Βρετανία έπειτα από αρκετά χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του PEOPLE, ο Harry θα ταξιδέψει μόνος του για λόγους ασφαλείας.



