Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night show» βρέθηκε η δημοφιλής ηθοποιός, Μαρία Κίτσου, που πρωταγωνιστεί στις  Άγριες μέλισσες.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, η ηθοποιός δεν δίστασε να μιλήσει μεταξύ άλλων για τη «μάχη» της με την κατάθλιψη, μια πτυχή της ζωής της που μέχρι τώρα κανείς δεν γνώριζε.

«Η κατάθλιψη είναι κάτι που φεύγει, επανέρχεται, το πολεμάς, μαθαίνεις να ζεις τελικά με αυτό! Όταν μίλησα για αυτό θέλησα πραγματικά να πω ότι όλοι περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές και βγήκα να μιλήσω ανοιχτά, για να παροτρύνω τους ανθρώπους να το παραδεχτούν καταρχάς στον εαυτό τους, μετά να ζητήσουν βοήθεια – γιατί το καλό που είχα εγώ ήταν ότι πάντα ζητούσα βοήθεια και δεν τα κρατούσα μέσα μου και αυτό με έσωσε. Όποιος αντιμετωπίζει μια ψυχική ασθένεια δεν χρειάζεται να φτάσει στο απροχώρητο… Μπορεί να μιλήσει, αν όχι σε κάποιους δικούς του ανθρώπους, σε κάποιον ειδικό. Όλα γιατρεύονται! Πάντα αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις κατάθλιψη, δεν περιμένεις κανέναν να στο πει. Υπάρχουν διαβαθμίσεις. Εγώ δεν ήθελα να βγω από το σπίτι, δεν με ευχαριστούσε τίποτα, δεν μπορούσα να κάνω ούτε μια χαρούμενη σκέψη, τα έβλεπα όλα μαύρα… Περίπου στα 17 πέρασα το βαρύ», είπε.

«Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να πιαστώ από το οτιδήποτε για να βρω τη χαρά, επειδή ξέρω πως είναι το σκοτάδι», συμπλήρωσε θέλοντας να παροτρύνει τους ανθρώπους να ζητήσουν βοήθεια και να μην φοβούνται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2019, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2019, η οποία φέτος εστιάζει στην Προώθηση της Ψυχικής Υγείας και την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, με το Υπουργείο Υγείας να αναφέρει ότι κάθε 40 δευτερόλεπτα χάνεται μια ζωή από αυτοκτονία, η οποία αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου παγκόσμια στους νέους 15-29 ετών, έχοντας τεράστιες επιπτώσεις σε ατομικό, οικογενειακό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.