Είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε μία ιδιαίτερα στενή σχέση με τη μητέρα του, Νταϊάνα, για την οποία δεν διστάζει να μιλήσει ανοικτά τους τελευταίους μήνες λίγο πριν συμπληρωθούν 20 χρόνια από το θάνατό της. Ωστόσο αποφεύγει να μιλήσει για το χωρισμό των γονιών του.

Το ζευγάρι ακολούθησε χωριστούς δρόμους το 1992 ύστερα από φήμες απιστίας και από τις δύο πλευρές, αλλά κυρίως από εκείνη του Κάρολου, αφού είχε γίνει γνωστή η παράνομη σχέση του με την πρώην σύντροφό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, Δούκισσα της Κορνουάλης. Όταν η πριγκίπισσα έμαθε για τη διπλή ζωή του συζύγου της το 1986 αποφάσισε να αντιδράσει και να έρθει αντιμέτωπη με την Camilla στα γενέθλια της αδερφής της. Η επόμενη badass κίνησή της ήρθε το 1995 όταν σε συνέντευξή της στο BBC είπε: “Υπήρχαν τρεις από εμάς σε αυτό το γάμο, έτσι ήταν λίγο αποπνικτικά”. Αποκάλυψε επίσης τη συμβουλή που έδωσε στον τότε 13χρονο Ουίλιαμ με αφορμή τη νέα κατάσταση των πραγμάτων: “Αν βρεις κάποιον που αγαπάς στη ζωή, θα πρέπει να τον κρατήσεις και να τον φροντίζεις. Και αν είσαι αρκετά τυχερός και βρεις κάποιον που σε αγαπά, τότε θα πρέπει να τον προστατεύεις”.

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ήθελε να τερματίσει το γάμο, λέγοντας: “Δεν θέλω διαζύγιο, αλλά, προφανώς, χρειαζόμαστε σαφήνεια σε μια κατάσταση που έχει προκαλέσει μια τεράστια συζήτηση τα τελευταία τρία χρόνια. Περιμένω την απόφαση του συζύγου μου σχετικά με το ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε”. Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση μάλιστα η βασίλισσα έστειλε επιστολές στη Νταϊάνα και τον Κάρολο ζητώντας να διαζευχθούν αμέσως. Το διαζύγιο τελικά οριστικοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου 1996, ένα χρόνο πριν το θάνατο της πριγκίπισσας.

Κρίνοντας πάντως από τη σχέση του Ουίλιαμ με την Κέιτ ή τουλάχιστον την εικόνα που προβάλλουν στα media, ο πρίγκιπας φαίνεται να θυμάται ακόμη και να ακολουθεί πιστά τις συμβουλές της μητέρας του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below