Η βασίλισσα Ελισάβετ, πέρα από τα άλλα προνόμια που έχει, γιορτάζει δύο φορές το χρόνο τα γενέθλιά της. Τα πραγματικά της γενέθλια είναι στις 21 Απριλίου αλλά οι επίσημοι εορτασμοί γίνονται με το “Trooping The Colour” το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

O λόγος που καθιερώθηκε αυτή η βασιλική παράδοση ήταν ο καιρός και ξεκίνησε από τον Γεώργιο τον Β΄ το 1748. Τα γενέθλιά του ήταν τον Νοέμβριο και για να μην αρρωστήσει κάποιος από τους υπηκόους του λόγω του κακού καιρού, μετέφεραν την παρέλαση για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Φέτος, η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε αναγκαστικά τα γενέθλιά της ιδιωτικά μιας και βρισκόταν σε καραντίνα μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, στο παλάτι του Windsor εξαιτίας του κορωνοϊού. Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε μάλιστα ότι δεν θα γίνει το “Trooping The Colour” και είναι η πρώτη φορά που η Αγγλία καλείται να μην το γιορτάσει μετά το 1955 που υπήρχε εθνική απεργία στα τρένα.

Πρόκειται για μια τελετή που περιλαμβάνει μια στρατιωτική παρέλαση στην οποία η βασίλισσα Ελισάβετ καλείται να επιθεωρήσει τα στρατεύματα. Συμμετέχουν πάνω από 1.400 αξιωματικοί και 200 άλογα αλλά και 400 μουσικοί από δέκα συγκροτήματα. Στην τελετή δίνουν το παρών και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Βέβαια, όπως καταλαβαίνουμε δεν μπορεί αυτό να γίνει ούτε φέτος με τον ίδιο τρόπο αλλά το Παλάτι ανακοίνωσε ότι οι επίσημοι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν. Η διαφορά είναι ότι η περέλαση αυτή θα είναι μικρή και θα γίνει στο Windsor. Η ακριβής ώρα που θα πραγματοποιηθεί δεν έχει γίνει γνωστή καθώς και ούτε αν θα τιμήσουν με την παρουσία τους την 94χρονη βασίλισσα ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Harry και η δούκισσα Catherine.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below