Μόλις την περασμένη Κυριακή έγινε διαθέσιμη στο Netflix, φέρνοντας μαζί του ένα σωρό διαμάχες και αντιδράσεις.

Η 4η σεζόν του The Crown, πέρα από την ένταξη της Margaret Thatcher στην πλοκή, καταπιάνεται με την ερωτική ζωή του Καρόλου για την απεικόνιση της οποίας φέρεται να έχει εξοργιστεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια. Όπως μεταδίδουν τα μέσα, το παλάτι μοιάζει να έχει ήδη αποφανθεί ότι πρόκειται για μία «σκληρή», «χειριστική» και «γεμάτη ανακρίβειες» σειρά.

Η νέα σεζόν λοιπόν, ασχολείται με τον αποτυχημένο γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Diana, αλλά και το ρόλο που έπαιξε στην αποτυχία αυτή η επί χρόνια ερωμένη και νυν σύζυγος του πρώτου, Camilla Shand. Όπως δήλωσε η βασιλική… βιογράφος Penny Junor στους Times, το πιο πιθανό είναι ο Κάρολος να βγει από τα ρούχα του εξαιτίας μιας σκηνής κατά την οποία ο θείος του Πρίγκιπα Φιλίππου, Lord Mountbatten λέει πως η βασιλική οικογένεια είναι απογοητευμένη από τη σχέση του με την Camilla Parker-Bowles.

«Είναι το σκληρότερο, και πιο άδικο και απαίσιο πορτρέτο που έχει γίνει ποτέ», ανέφερε η Junor, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο δημιουργός της σειράς Peter Morgan έχει βγάλει από το μυαλό του διάφορα πράγματα για να φτιάξει ένα ακριβό και πολύ πλούσιο δράμα. Παράλληλα, πρόσθεσε πως η απόρριψη της Camilla ενώπιον του Καρόλου είναι ιστορικά ανακριβής και θα είναι δύσκολο για τον πραγματικό Πρίγκιπα Κάρολο να το χωνέψει διότι λάτρευε το θείο του και ο θάνατός του του είχε στοιχίσει.

«Δεν είναι σωστό ούτε δίκαιο, ειδικά όταν τόσα πολλά πράγματα που απεικονίζονται δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια»
, επεσήμανε έμπιστο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας στους Times, τονίζοντας ότι η 4η σεζόν είναι σα να τρολάρει το παλάτι με χολιγουντιανό προϋπολογισμό.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below