Παρά τον πρόωρο θάνατό της, η πριγκίπισσα Diana εξακολουθεί να θεωρείται από τις πιο κομψές γυναίκες στον πλανήτη κι ενώ πολλές από τις εμφανίσεις της έγιναν πρωτοσέλιδα, όπως το τέλειο athletic look και το φαντασμαγορικό νυφικό της, υπήρξε μια εμφάνιση που εκτίναξε τον Τύπο αποσπώντας θετικά – κατά βάση – σχόλια.

Η εν λόγω εμφάνιση αποτελείται από ένα φόρεμα που σχεδιάστηκε από τους Emanuels, όπου η νεαρή κοπέλα Diana Spencer επέλεξε να φορέσει στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο πλευρό του Πρίγκιπα Charles για να παρακολουθήσουν το Gala Charity Concert στο Goldsmith’s Hall στο Λονδίνο, τον Μάιο του 1981, λίγους μήνες πριν από το γάμο τους.

Ήταν μια εντυπωσιακή στράπλες τουαλέτα με στενή μέση, γεμάτη βολάν και εκρηκτικό ντεκολτέ. Η συγκεκριμένη επιλογή φιλοξενήθηκε και “αγαπήθηκε” πολύ από τον Τύπο λόγω της τολμηρότητάς της και σηματοδότησε την παρθενική εμφάνιση ενός πραγματικού fashion icon.

“Η Diana ερωτεύτηκε το φόρεμα και δεν την ένοιαζε αν κάποια άλλη το είχε ήδη φορέσει σε κάποιο φιλανθρωπικό event. Δεν σκεφτήκαμε καν αν το φόρεμα ήταν κατάλληλο για την περίσταση, απλά σκεφτήκαμε ότι φαινόταν υπέροχη”, δήλωσε η σχεδιάστρια, Elisabeth Emanuel.

Η επιλογή προκάλεσε μεγάλο σάλο, με πολλά γράμματα να φτάνουν στο ατελιέ των σχεδιαστών Emanuels αναφέροντας ότι το φόρεμα ήταν αποκαλυπτικό. “Δεν είχαμε σκεφτεί τι θα συνέβαινε τη στιγμή που η Diana βγήκε από το αυτοκίνητο κι έσκυψε”, δήλωσε.

Ωστόσο, έλαβαν και πολλά κομπλιμέντα, συμπεριλαμβανομένου του Λόρδου Snowdon, ο οποίος είπε ότι η πριγκίπισσα Diana φαινόταν εκπληκτικά όμορφη. Η Elizabeth Emanuel πρόσθεσε επίσης ότι το φόρεμα ήταν μια σημαντική στιγμή στο στυλ της πριγκίπισσας, καθώς εξελίχθηκε και πήγε από τα χαριτωμένα νεανικά ρούχα σε κάτι πιο ενήλικο και κομψό. “Έχουμε δει τη γέννηση ενός fashion icon μπροστά στα μάτια μας”, συμπληρώνει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below