Η σχέση του πρίγκιπα Harry και του πρίγκιπα William έχει τεθεί πολλές φορές υπό αμφισβήτηση από τα βρετανικά μέσα. Τα δύο αδέρφια δεν κάνουν συχνά δημόσιες εμφανίσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται χώρος για διάφορα σενάρια. Αυτά ενισχύθηκαν τις τελευταίες μέρες από τις δηλώσεις που έκανε ο Harry αναφερόμενος στην απόσταση που υπάρχει ανάμεσά τους. Βέβαια ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πάντα είναι εκεί για τον μεγάλο του αδερφό και αυτό υποθέτει ισχύει και για εκείνον.

Οι φήμες δεν σταμάτησαν όμως μέχρι που τελικά τους είδαμε και πάλι μαζί. Οι δύο πρίγκιπες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Meghan Markle και Kate Middleton, βρέθηκαν στο  Royal Albert Hall στο καθιερωμένο Φεστιβάλ Μνήμης για τους πεσόντες στα μέτωπα των συρράξεων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, την παραμονή της επετείου των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις Royal British Legion.

Σε πολλούς έκανε εντύπωση η απόσταση ανάμεσα στα δύο ζευγάρια. Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge κάθισαν στην πρώτη σειρά ενώ ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ στη δεύτερη. Το παλάτι του ΜΠάκιγχαμ απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε αυτό καθώς τις ίδιες θέσης είχαν και στην περσινή εκδήλωση.