To outfit που επέλεξε η Δούκισσα του Sussex για τη συνέντευξή της με την Oprah Winfrey ήταν γεμάτο με κρυφά μηνύματα.

Από το κέντημα λουλουδιών λωτού, το οποίο όπως επιβεβαιώθηκε, επιλέχθηκε ως σύμβολο της αναβίωσης, μέχρι το βραχιόλι της πριγκίπισσας Diana, καθώς ο σύζυγος Πρίγκιπας Harry μιλούσε για την «ιστορία που επαναλαμβάνεται», κάθε στοιχείο της εμφάνισής της της Meghan μελετήθηκε προσεκτικά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η δούκισσα χρησιμοποίησε τα ρούχα της για να επικοινωνήσει με το κοινό. Παρακάτω επτά φορές η Meghan χρησιμοποίησε τη μόδα για να στείλει το μήνυμά της.

 

Το πουκάμισο «Husband»

Getty Images for the Invictus Games Foundation

Όταν η Meghan έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με τον πρίγκιπα Harry στους αγώνες Invictus τον Σεπτέμβριο του 2017, φoρούσε ένα απλό ντύσιμο το οποίο περιελάμβανε ένα μπλε τζιν κι ένα λευκό πουκάμισο.

Ωστόσο, με μια προσεκτική ματιά, προέκυψε ότι το πουκάμισο σχεδιάστηκε από τη φίλη της Misha Nonoo (μια σχεδιάστρια που κάποτε ήταν παντρεμένη με τον φίλο του Harry, Alexander Gilkes). Το εν λόγω πουκάμισο ονομάστηκε «Husband», γεγονός που δημιούργησε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης, καθώς υποδήλωνε ότι ο πρίγκιπας Harry ίσως ήταν έτοιμος να της κάνει πρόταση γάμου.

 

Το νυφικό Givenchy

AFP/VISUALHELLAS.GR

Το Givenchy νυφικό της Meghan έφερε πολλά όμορφα σύμβολα και μηνύματα. Σχεδιασμένο από την Clare Waight Keller, την Βρετανή καλλιτεχνική διευθύντρια τότε του οίκου, ήταν εντυπωσιακό στην απλότητά του. Όμως το πέπλο περιελάμβανε σημαντικές λεπτομέρειες. Η χλωρίδα και από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας συμπεριλήφθηκε στα κεντήματα, καθώς και μια παπαρούνα της Καλιφόρνια για να συμβολίσει το κρατικό λουλούδι του τόπου γέννησής της.

 

Το καλσόν

Getty Images

Η νεοδιορισμένη τότε δούκισσα του Sussex έκανε μια άλλη ενδυματολογική δήλωση για την πρώτη επίσημη βασιλική της εμφάνιση, λίγες εβδομάδες μετά το γάμο της τον Μάιο του 2018. Για να παρευρεθεί σε ένα πάρτι για τα 70α γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, η Meghan ακολούθησε το βασιλικό πρωτόκολλο φορώντας ένα καπέλο από τον βρετανό σχεδιαστή Phillip Treacy, ένα φόρεμα με φτερά από ένα αγαπημένο brand της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, την Goat, και ένα μπεζ καλσόν.

Ήταν μια σημαντική αλλαγή από τις συνηθισμένες επίσημες εμφανίσεις της με γυμνά πόδια, και επιβεβαίωνε ότι ήταν ένα επίσημο μέλος της βασιλικής οικογένειας πια.

 

Το outfit μετά τον τοκετό

Getty Images

Τρεις μέρες μετά τη γέννηση τoυ πρώτου της γιου, Archie, τον Μάιο του 2019, ο δούκας και η δούκισσα εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης για να τον παρουσιάσουν στον κόσμο.

Η Meghan φορούσε ένα κατά παραγγελία λευκό φόρεμα από τη νέα Βρετανίδα σχεδιάστρια Grace Wales Bonner με μια ζώνη πάνω από τη μέση, για να τονίσει, αντί να κρύψει, το ότι η κοιλιά της εγκυμοσύνης της υπήρχε ακόμα φυσικά, αποφεύγοντας την προβολή μιας μη ρεαλιστικής εικόνας στις νέες μητέρες.

 

Το outfit αποχαιρετισμού

Getty Images

Για την τελευταία επίσημη εμφάνισή της ως βασικό μέλος της βασιλικής οικογένειας τον Μάρτιο του 2020, η Meghan φορούσε τρία σύνολα, έντονων χρωμάτων. Το τελευταιο από αυτά ήταν ένα σμαραγδί πράσινο φόρεμα Emilia Wickstead, με μια κάπα κι ένα αντίστοιχο καπέλο. Το χρώμα ταίριαζε με την επένδυση στο σακάκι του Harry δείχνοντας τη σύνδεση μεταξύ τους καθώς ξεκινούσαν τη νέα τους ζωή.

 

Το outfit συνέντευξης στην Oprah

Getty Images

Και τέλος, το ντύσιμο στην Oprah. Το Giorgio Armani φόρεμα όπως επιβεβαιώθηκε επιλέχθηκε για το κέντημα λουλουδιών λωτού. Το λουλούδι του λωτού συμβολίζει την αγνότητα, της αναγέννηση και τη φώτιση. Αυτό, σε συνδυασμό με το διαμαντένιο βραχιόλι της πριγκίπισσας Diana, ενώ ο πρίγκιπας Harry έκανε αναφορά στην «ιστορία που επαναλαμβάνεται», καθιστούν αυτό το συγκεκριμένο σύνολο ένα από τα πιο συμβολικά της δούκισσας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below