Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Coach, ο Stuart Vevers έχει εμπνευστεί από εικαστικούς καλλιτέχνες ενσωματώνοντας μερικά από τα πιο γνωστά έργα τους στις συλλογές του. Το έκανε με τον Keith Haring (άνοιξη 2018), τον Kaffe Fassett (φθινόπωρο του 2019) και τον Richard Bernstein (άνοιξη του 2020). Για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2020-21, εμπνεύστηκε από τον Jean-Michel Basquiat – όχι μόνο με την ύφανση των σχεδίων του σε ρούχα και αξεσουάρ για το αμερικανικό brand, αλλά και φέρνοντας μερικά από τα μέλη της οικογένειάς του στo show.

Η Jessica Kelly, η ανιψιά του Basquiat, περπάτησε στην πασαρέλα μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα σε μια αποθήκη η οποία είχε μετατραπεί σε runway- μιμούμενη την αισθητική ενός loft- ενώ μια μπάντα, οι The Coathangers, έπαιζαν live Blondie. Μέλη της οικογένειας του Basquiat επίσης κάθονταν στο ακροατήριο.

Η συλλογή επανέφερε στο προσκήνιο εμβληματικά μοτίβα της Coach – όπως τη Legacy Stripe (τυπωμένη σε φορέματα, παντελόνια και πανωφόρια) και το λογότυπο “C” (σε αθλητικά παπούτσια) – και τα επαναπροσδιόρισαν ως μέρος μιας urban γκαρνταρόμπας με κολλεγιακά στοιχεία. Αυτό σήμαινε cardigans με κουμπιά και πλεκτά φορεμένα με δερμάτινες φούστες ή κάτω από δερμάτινες καμπαρντίνες (ένα άλλο νεύμα στην κληρονομιά της μάρκας), τυπωμένα midi φορέματα με ζώνη στη μέση σε συνδυασμό με χοντρές κάλτσες και πολύχρωμα loafers, πανωφόρια από οικολογική γούνα με σκουφάκια και αθλητικά παπούτσια. Τα μοντέλα κρατούσαν επίσης διαφορετικές εκδοχές του κλασικού “wristlet” της μάρκας, μερικά από τα οποία ήταν ντυμένα με έργα τέχνης του Basquiat (όπως το “Pez Dispenser”).

Ένα μοντέλο περπατάει κρατώντας μια τσάντα με το “Pez Dispenser”του Jean-Michel Basquiat

Η οικογένεια Basquiat και η ζωντανή μουσική δεν ήταν ωστόσο οι μόνες εκπλήξεις που είχε ο Vevers για το πλήθος που συγκεντρώθηκε στη δυτική πλευρά του Μανχάταν. Μόλις και το τελευταίο μοντέλο περπάτησε στην πασαρέλα, η ίδια η Debbie Harry εμφανίστηκε για να τραγουδήσει μαζί με την μπάντα η οποία έπαιζε κομμάτια της καθόλη τη διάρκεια του show.

Τραγούδησε καθώς τα μοντέλα επέστρεψαν για το φινάλε του show και μέχρι ο Vevers να υποκλιθεί στο κοινό του.