Μετά από 4 γύρους επιδείξεων ο Μήνας της Μόδας για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023-24 ολοκληρώθηκε στο Παρίσι. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου, πάνω από 100 οίκοι παρουσίασαν τις νέες συλλογές τους στη γαλλική πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους κορυφαίους του κλάδου.

Αλλά οι νεοφερμένοι, όπως η Ιρλανδή σχεδιάστρια Róisín Pierce και η απόφοιτος του Parsons Caroline Hu, κάνουν ήδη πάταγο με τα ντεμπούτο τους στο ημερολόγιο του PFW. Στον Paco Rabanne, ο Julien Dossena απέτισε φόρο τιμής στον ιδρυτή του οίκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ η επιρροή της αείμνηστης Dame Vivienne Westwood στην πόλη ήταν αναμφιβήτητη. Οι Dior και Vaquera ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν τις παρουσιάσεις.

Στην πρώτη, η Maria Grazia Chiuri στράφηκε σε μια τριάδα εμπνευσμένων γυναικών για να δημιουργήσει μια συλλογή που επαναπροσδιορίζει την έννοια του «French girl style». Εν τω μεταξύ, ο Anthony Vaccarello αναθεώρησε την κλασική στολή Saint Laurent με υπερβολικούς ώμους που έγνεφαν στη δεκαετία του ’80 – αλλά σε συνδυασμό με διάφανες μεταξωτές μπλούζες, pencil φούστες και παντελόνια από κασμίρ που έμοιαζαν ιδανικά για τη σεζόν.

Παρακάτω ακολουθούν οι αγαπημένες μας εμφανίσεις για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2023 από την εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Miu Miu

 

Chanel

 

Louis Vuitton

 

Stella McCartney

 

Valentino

 

Balenciaga

 

 

Lanvin

 

Alexander McQueen

Hermès

 

 

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood

 

Victoria Beckham

 

Loewe

 

Givenchy

 

Chloé

Paco Rabanne
Saint Laurent
Dior

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below