Πόσα είδη στην ντουλάπα σoυ είναι άνω των δέκα ετών; Ακόμα κι αν θεωρείς τον εαυτό σου συνειδητό καταναλωτή, δέκα χρόνια είναι πολύς καιρός για να κρατήσεις ένα ρούχο.

Για τη Δούκισσα του Cambridge, η οποία έχει δημιουργήσει μια τεράστια γκαρνταρόμπα από τότε που εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια το 2011, μπορεί να φαίνεται ακόμη πιο παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να επαναφέρει μια μπλούζα από τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά τον εορτασμό της δέκατης επετείου του γάμου της, η δούκισσα μας θύμισε μια από τις πρώτες μεγάλες στιγμές της μόδας της, φορώντας ξανά τη μεταξωτή μπλουζα με την οποία εμφανίστηκε στα πορτρέτα που κυκλοφόρησαν για να γιορτάσουν τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα William το 2010.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Σε μια βιντεοκλήση με την πεντάχρονη επιζούσα από λευχαιμία Mila Sneddon, η οποία εμφανίζεται σε μια φωτογραφία που επιλέχθηκε να είναι μέρος του έργου Hold Still της δούκισσας με την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, η Kate φορούσε την εκρού Whistles μπλούζα με ένα σκούρο φαρδύ παντελόνι και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια που ανήκουν στη βασίλισσα. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο νέο κανάλι του δούκα και της δούκισσας στο YouTube που εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα.

Η μπλούζα η οποία κόστιζε 125 λίρες και αγοράστηκε από την Kate το 2009, προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό τότε κι έγινε σύμβολο ενός προσιτού νέου βασιλικού προσώπου του οποίου το στυλ θα μπορούσε να αγοράσει κάθε γυναίκα. Πράγματι, η Whistles επανέκδοσε αργότερα την μπλούζα με το όνομα «Kate» χάρη στο ενδιαφέρον που είχε δημιουργήσει.

Εκείνη την εποχή, ήταν ασυνήθιστο να βλέπει κανείς την αρραβωνιαστικιά του μέλλοντος βασιλιά να φοράει προσιτά κομμάτια σε τέτοια ιστορικά πορτρέτα, αλλά ο αντίκτυπος είναι ακόμη πιο ενδιαφέρων δέκα χρόνια αργότερα. Τώρα αυτό δεν είναι μόνο ένα προσιτό κομμάτι, αλλά κι ένα ρούχο που διατηρείται εδώ και χρόνια και επιλέγεται ανάμεσα σε δεκάδες άλλες επιλογές στη συλλογή της δούκισσας.

Εκτός από το συναισθηματικό νόημα της μπλούζας για την Kate, δείχνει επίσης ότι η μόδα πραγματικά κάνει κύκλους. Τα ρομαντικά τοπ ήταν μια τεράστια τάση τις τελευταίες σεζόν και η Δούκισσα στέλνει ένα διακριτικό μήνυμα σχετικά με τις βιώσιμες αγορές, δείχνοντας ότι δεν χρειάζεται πάντα να αγοράζουμε καινούργια για να είμαστε on trend, αλλά μπορεί να έχoυμε ακριβώς το ίδιο πράγμα στο πίσω μέρος της ντουλάπας μας από την τελευταία φορά που ήταν στη μόδα.