Τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάστηκε στο μαγικό Château de Chenonceau, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Αναγέννησης που βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία και τώρα, η συλλογή Chanel 2020/21 Métiers d’Art, το αποτέλεσμα της σχολαστικής και λεπτομερής εργασίας των κεντητών, των παραγωγών φτερών, των υποδηματοποιών και των τεχνιτών των ατελιέ του οίκου Chanel, έχουν προσγειωθεί σε όλες τις μπουτίκ σε όλο τον κόσμο.

«Η απόφαση να κάνω μια επίδειξη εδώ, στο «κάστρο των γυναικών» έμοιαζε φυσική. Το Le Château des Dames, οφείλει το μεγαλείο του στην Αικατερίνη των Μεδίκων, τη βασίλισσα της Γαλλίας και τη χήρα του Βασιλιά Ερρίκου Β ‘, που ήταν μια πραγματική αναγεννησιακή γυναίκα με προτίμηση στον πολυτελή σχεδιασμό. Επιπλέον, το έμβλημα των δύο αλληλοσυνδεόμενων C- ακριβώς όπως αυτό της Chanel- βρίσκεται σε διαζώματα και κολόνες σε όλη την ιδιοκτησία” δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Virginie Viard.”

Δεν γνωρίζουμε αν η Coco εμπνεύστηκε άμεσα από αυτήν, αλλά είναι πολύ πιθανό επειδή θαύμαζε τόσο πολύ τις γυναίκες της Αναγέννησης. Η αγάπη της στις φούστες από δαντέλα και η αισθητική ορισμένων από τα κοσμήματά της προέρχονται από εκεί. Σε τελική ανάλυση, αυτό το μέρος είναι μέρος της ιστορίας της Chanel “.

Εκείνη την ημέρα μοναδικός θεατής της επίδειξης, ήταν η Kristen Stewart. Και η ηθοποιός αναφέρεται πλεον ως το πρόσωπο και η μούσα αυτής της απίστευτης συλλογής, που φωτογραφήθηκε από τον Juergen Teller.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below