Η νεαρή ακτιβίστρια Emily Barker είναι που έγινε μοντέλο, είναι από εκείνες που χρησιμοποιούν τα social media πραγματικά για καλό σκοπό. Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram @celestial_investments, η Barker έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις κορυφαίες content creators που έχουν αληθινή επιρροή μέσα από τα social media.

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Barker (@celestial_investments)


Η ψηφιακή παρουσία που έχει δώσει η Barker για την κοινότητα με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα στη μόδα, δεν περνά απαρατήρητη – έχει συγκεντρώσει σχεδόν 35 χιλιάδες followers κι έχει εμφανιστεί σε δύο επιδείξεις της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης: Collina Strada και Maisie Wilen.

Το στυλ της θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί σπορ με αναφορές από τη δεκαετία του ’90, με grunge επιρροή και κοσμημάτων από τα Y2K ή αλλιώς από τα 2000s. Επιπλέον, θα εκπλαγείς από το πόσο απρόσκοπτα συνδυάζει φτηνά κομμάτια με αξεσουάρ υψηλής μόδας από λιγότερο γνωστές, ανερχόμενες μάρκες που την ενθουσιάζουν. “Υπάρχουν πολλές μάρκες που μου αρέσουν να φοράω που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές, συμπεριλαμβανόμενων των Collina Strada, 3234u και Maisie Wilen”, δήλωσε η Barker στο popsugar.gr.

H Barker ελπίζει να συνεργαστεί με τον οίκο Gucci σύντομα, είτε πρόκειται για επίδειξη είτε για να ποζάρει σε μια καμπάνια. Εν τω μεταξύ, επικεντρώνεται επίσης στην ευαισθητοποίηση του κόσμου ξεκινώντας συζητήσεις σχετικά με την αναπηροφοβία.


“Μέχρι να φτιαχτεί το σωστό περιβάλλον με ανθρώπους που σκέφτονται το ίδιο, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε ισότητα ή να συμμετέχουμε στη μόδα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είναι ικανοί οι άνθρωποι. Χρειαζόμαστε σχεδιαστές με ειδικές ανάγκες και προσβάσιμες ραπτομηχανές. Χρειαζόμαστε ρούχα ειδικά για ανθρώπους που κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αλλά το πιο σημαντικό, χρειαζόμαστε τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα με όλους τους άλλους”, είπε η Barker στη συνέντευξη που έδωσε στο popsugar.gr

“Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι η μεγαλύτερη μειονότητα. Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα άτομα με αναπηρία σε κάθε show. Οι σχεδιαστές θα πρέπει να τα συμπεριλαμβάνουν ως κανόνα, όχι μόνο μια φορά και θα πρέπει να κάνουν όλα τα καταστήματα, τις φωτογραφίσεις και τα shows τους προσβάσιμα σε αυτά τα άτομα. Η Collina Strada και η 3234u έπραξαν σωστά.”

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below