Σε έναν κόσμο που αφήνει στην αφάνεια πλήθος σπουδαίων νέων ταλέντων εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους, η ιστορία του 22χρονου TikToker και αυτοδίδαχτου makeup-artist με αναπηρία, Gabe Adams-Wheatley αποτελεί πηγή αστείρευτης έμπνευσης. Το ταξίδι του ξεκινά στη Βραζιλία, όπου πέρασε τους πρώτους εννέα μήνες της ζωής του, πριν υιοθετηθεί από μία αμερικανική πολύτεκνη οικογένεια της Γιούτα. Μεγαλώνοντας σε ένα βαθιά θρησκευόμενο σπίτι, χρειάστηκε να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει πλήρως αποδεκτή η σεξουαλική του ταυτότητα, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του.

«Στα 19 μου είπα στους γονείς μου για τελευταία φορά ότι δεν επρόκειτο να αλλάξω τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό και πως αν ήθελαν να συνεχίσουν να με έχουν στις ζωές τους, θα έπρεπε να με αποδεχτούν για αυτό που πραγματικά είμαι. Έκτοτε αποτελούν δύο από τους πιο κοντινούς μου φίλους».

@gabeadams

🧚🏽What time is it…✨ #makeup #makeuptutorial #glam #lashes #makeupartist #fyp #viral

♬ Children – Billy Porter

Το πάθος του για το μακιγιάζ και τον χώρο της ομορφιάς προέκυψε μέσα από την ενασχόλησή του με τον χορό. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δάσκαλος χορού τού επισήμανε ότι χρειάζεται make-up προκειμένου να λάμψουν τα χαρακτηριστικά του στην σκηνή: «Χρειάζεσαι foundation, ρουζ, contour και highlighter για να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου στην σκηνή, ειδάλλως μοιάζεις με φάντασμα» Η αντίδρασή του ήταν ενθουσιώδης. Αμέσως φρόντισε να επισκεφτεί το κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών με την αδερφή του για να προμηθευτεί προϊόντα αξίας 100 δολλαρίων. Αρχικά μπορεί να μη γνώριζε ποια είναι τα σωστά βήματα, καταλήγοντας με ρουζ σε όλη την επιφάνεια του προσώπου του, ωστόσο ύστερα από πολλή μελέτη και ατελείωτες ώρες παρακολούθησης makeup-βίντεο στο YouTube βρήκε τις κατάλληλες μεθόδους, για να αρχίσει τη δημιουργική του ενασχόληση με το μακιγιάζ.

@gabeadams

It’s the #darknight vibes!🖤💜 #makeup #glam #grwm #makeuptutorial #smokyeye #eyelashes

♬ positions – Lex

Η καραντίνα αποτέλεσε κομβικό σημείο για τη ζωή του, καθώς τότε ήταν που ξεκίνησε τα makeup-βίντεο στο σπίτι του αδερφού του. Το πρώτο του βίντεο ήταν από τον λαιμό και πάνω, εγείροντας πλήθος ερωτήσεων στο κοινό. Ωστόσο μόλις μοιράστηκε με τους ακολούθους του την αναπηρία του, το προφίλ του εκτοξεύθηκε στα ύψη. Πλέον συγκατοικεί με τον σύζυγό του, ο οποίος φρόντισε να του αγοράσει ένα μπουντουάρ, κόβοντας τα πόδια ώστε να είναι ακριβώς στο ύψος του και μοιράζεται ελεύθερα το πάθος του για το μακιγιάζ μέσα από τα βίντεο που ανεβάζει σε καθημερινή βάση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabe Adams-Wheatley (@no_limbs_)

Η πηγαία του ενέργεια για ζωή τον κινητοποιεί να κάνει αυτό που αγαπάει και να ξεπερνάει διαρκώς τον εαυτό του, αποδεικνύοντας στον καθένα ότι το γεγονός πως δεν έχει χέρια και πόδια δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για μένα υπάρχει πάντα μία σπίθα μέσα μου που πυροδοτείται κάθε φορά που κάποιος μου λέει ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι ή μου επισημαίνει ότι κάνω κάτι λάθος. Ανέκαθεν επιθυμούσα να διαψεύσω αυτές τις απόψεις, δείχνοντας ότι τα πάντα είναι δυνατά αν προσπαθείς πραγματικά».

Παρ’ όλες τις καθημερινές δυσκολίες και τα αρνητικά σχόλια, ο ίδιος δηλώνει διατεθειμένος να συνεχίσει να αναπτύσσει το ταλέντο του και να κάνει αυτό που τον εκφράζει. Κινητήρια δύναμη αποτελούν τα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνει, αλλά και το κουράγιο που προσφέρει απλόχερα σε ανθρώπους που μπορεί να βιώνουν μία δύσκολη ημέρα. Τέτοιες ιστορίες αποτελούν μία ακτίνα φωτός σε έναν χώρο που κυριεύεται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από ταμπού και στερεότυπα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below