Μέσα στο Burberry σύμπαν του Riccardo Tisci, ζωντανά θαύματα, αρχιτεκτονικά λεπτομερή πανωφόρια και αξεσουάρ με πανκ αίσθηση ζωντανεύουν. Και για την άνοιξη του 2023, αυτό το όραμα υλοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Αφού ο οίκος αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίασή του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ο Riccardo Tisci κατάφερε επιτέλους να αποκαλύψει τη συλλογή του τη Δευτέρα, ανάμεσα στις πασαρέλες του Μιλάνου και του Παρισιού.

Η επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε σε μια αποθήκη στο Bermondsey, ξεκίνησε με μια σιωπή που έδωσε τη θέση της στη φωνή της σοπράνο Nadine Sierra που ερμήνευσε μια άρια ζωντανά. Με ένα καστ που περιλάμβανε τη Naomi Campbell, την Karen Elson και την Erin O’Connor, ο Tisci ενσωμάτωσε στοιχεία από μαγιό σε φορέματα , ενώ όλα αυτά είχαν γοτθικά χαρακτηριστικά: δαντέλες, δίχτυα και γοτθικά γράμματα, μαζί με τσαλακωμένες υφές.

Ο σχεδιαστής είναι δεξιοτέχνης στο να παίζει με τις λεπτές αποκαλύψεις του δέρματος και αυτή η συλλογή τα είχε όλα: ογκώδη δερμάτινα μπουφάν biker με φούστες με κοψίματα και ασορτί εσώρουχα. Επιπλέον, ο Tisci εμπνεύστηκε από το ντύσιμο στην παραλία και τις διάφορες μορφές απελευθέρωσης που το συνοδεύουν.

«Το καλοκαίρι, στη Βρετανία, η παραλία είναι ένας τόπος δημοκρατίας, κοινότητας», έγραψε ο σχεδιαστής στις σημειώσεις της επίδειξης. «Είναι το μέρος όπου άνθρωποι από όλους τους πολιτισμούς μπορούν να ενωθούν σε απλές απολαύσεις. Ήθελα να μεταφράσω αυτή την ιδεολογία – αυτό το συναίσθημα – σε μια ολόκληρη συλλογή. Ήθελα να εκφράσω αυτό το πνεύμα συνοχής και χαράς, αυτή την πραγματικότητα», συμπληρώνει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below