Με τόσο χρώμα και δημιουργικότητα στις εμφανίσεις του Emily in Paris, γνωρίζαμε σχεδόν εξαρχής ότι ήταν δουλειά της Patricia Field. Ή τελοσπάντων, κάποιου που την αντέγραφε άριστα. Παρόλα αυτά, η θρυλική ενδυματολόγος των Sex and the City και Ο Διάβολος φορούσε Prada, Patricia Field είναι όντως η «ηθική αυτουργός» και μοιράστηκε με το Page Six Style την έμπνευση που είχε για το νέο της πρότζεκτ.

«Οραματίστηκα την Emily ως μία αισιόδοξη, νέα επαγγελματία που ήταν χαρούμενη με την ευκαιρία εργασίας στο Παρίσι. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στη γαλλική κομψότητα, ενόσω ακόμη εκφράζει την αμερικανική της ταυτότητα», εξήγησε η 78χρονη Field.

Με αυτό το σκεπτικό, η Emily συχνά συμπληρώνει τις καθημερινές της εμφανίσεις με μπερέδες μέχρι printed tops, όπως αυτό από Alice + Olivia που επέλεξε για την πρώτη της ημέρα στην εταιρεία Savoir.  Η κίνησή της αυτή σύμφωνα με τη Field «φωνάζει» από τη μία, αφέλεια και από την άλλη τον ενθουσιασμό της για τη νέα της ζωή στο Παρίσι.

Αναφορικά με το ότι η Emily κυκλοφορεί όλη την ώρα με παπούτσια Christian Louboutin, επεσήμανε ότι ήταν επιθυμία της Collins και «μιας και δεν εξέφρασε κάποιο δυσκολία στην κίνησή της, υποθέτω ότι τα κατάφερε», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, για να μπορέσει να κάνει το δύστροπο σχεδιαστή Pierre Cadault να αποκαλέσει «βασικιά» την Emily, εμπνεύστηκε από το ίδιο το σενάριο και τη μετέπειτα αναφορά του στο Gossip Girl ώστε να προσθέσει το αμφιλεγόμενο διακοσμητικό αξεσουάρ στην τσάντα της.

@netflix

«Δε θεωρούσε ότι ήταν κακόγουστο, αλλά ότι αντιπροσώπευε κάποιον που δε μπορούσε να διαθέσει χρήματα για την πρωτότυπη και διακοσμούσε τις τσάντες ως σύμβολο σεβασμού», αλλά στην προκειμένη περίπτωση το σικ look της Emily όταν αιφνιδίασε τον στρυφνό σχεδιαστή ντυμένη σύγχρονη μπαλαρίνα ήταν εκείνο που τον έκανε να την προσέξει. Το off-the-shoulder φόρεμά της έφερε την υπογραφή του Christian Siriano και πλαισιωνόταν με ψηλοτάκουνα Louboutins και τσάντα Rosantica. «Η εμφάνιση μπαλαρίνας είχε ως έμπνευση την Audrey Hepburn. Όταν κοιτάζω τη Lily Collins, βλέπω μία νέα Audrey Hepburn και ήθελα να τιμήσω την Audrey, καθώς ήμουν μεγάλη θαυμάστριά της», τόνισε η Field.

Όσο για τα «σχέδια» του Cadault που κοσμούν το showroom του και ύστερα βλέπουμε την Emily να φοράει ένα από αυτά στην περίφημη δημοπρασία, αποτελούν δημιουργίες του Γάλλου σχεδιαστή Stéphane Rolland, ο οποίος στο παρελθόν έχει ντύσει ένα σωρό διασημότητες, εκ των οποίων η Céline Dion και η Jennifer Lopez. Τον γνώρισε μέσω της σχεδιάστριας Marylin Fitoussi, η οποία δραστηριοποιείται στο Παρίσι και τη βοήθησε στην επιμέλεια της γκαρνταρόμπας των πρωταγωνιστών, αλλά και στη «δικτύωσή» της με χρήσιμες γνωριμίες για την παραγωγή.

Κλείνοντας την αναλυτική αυτή συζήτηση και εξηγώντας για μία ακόμη φορά το στόρι πίσω από την πολυπόθητη θήκη κινητού της Emily, η Field αποκάλυψε μία από τις πιο αγαπημένες της εμφανίσεις που επιμελήθηκε για την Emily: «Συγκεκριμένα, μου άρεσε πάρα πολύ το πράσινο Chanel jacket που χρησιμοποίησα σε ένα oversized look για εκείνη. Εκείνη η εικόνα το έκανε νεανικό, όπως όταν είχα βάλει ένα Chanel jacket με jeans στην Carrie».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below