Τα social media είναι πραγματικά ένα μεγάλο όφελος για τους σχεδιαστές. Με πλατφόρμες όπως το Instagram που επιτρέπουν την πραγματοποίηση άμεσων επαφών σε παγκόσμιο επίπεδο, ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να εντοπίσει κανείς ταλαντούχα ονόματα που δραστηριοποιούνται σε μακρινές τοποθεσίες.

Η Ουκρανία για παράδειγμα, έχει πολλούς νέους designers, οι οποίοι προσελκύουν όλο και περισσότερο την προσοχή των διεθνών λιανοπωλητών και των influencers.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ουκρανικά brands που μετατοπίζουν το βλέμμα μας προς την πατρίδα τους μέσω των εκπληκτικών συλλογών τους και που αξίζει πραγματικά να σας συστήσουμε:

 

OCHI

ΟCHI S/S19
ΟCHI S/S19
ΟCHI S/S19

Ochi, ή «μάτια» στην ουκρανική γλώσσα, ήταν το απίθανο όνομα που επέλεξε η Iana Kuznietsova  για το brand της, το oποίο επικεντρώνεται στα πανωφόρια. Η λογική πίσω από αυτό; Στα ψυχρότερα κλίματα, τα παλτά δημιουργούν μια πρώτη εντύπωση, ακριβώς όπως τη στιγμή που ανταλλάζεις μια ματιά με κάποιον άγνωστο.

Η μάρκα εκτός από τα είδη εξωτερικής ένδυσης προσφέρει επίσης μεγάλη ποικιλία κοστουμιών και φορεμάτων σε μια φυσική χρωματική παλέτα και με ελαφριές vintage αναφορές. Η σχεδιάστρια εργάζεται με ελαφριά υλικά όπως το βαμβάκι και το μετάξι για να δημιουργήσει τα πιο φίνα κομμάτια της γκαρνταρόμπας – κορσέδες, φορέματα και τοπ που είναι τα layers μεταξύ του δέρματος και του παλτό. Τα πανωφόρια είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας συνθετική γούνα και δερματίνη, τα οποία λειτουργούν ως εναλλακτική λύση στη αληθινή γούνα και το δέρμα.

Οι τεχνικές ραπτικής και η χρήση μόνο υψηλής ποιότητας υλικών αποτελούν το κλειδί της μάρκας, γι ‘αυτό όλα τα κομμάτια είναι διαχρονικά, πρακτικά, αλλά και έξυπνα και μοντέρνα που μπορούν να λειτουργήσουν ως κλασικά.

TTSWTRS

TTSWTRS S/S19
TTSWTRS S/S19
TTSWTRS F/W 19-20

 

Η TTSWTRS θεωρεί τα ρούχα ως δεύτερο δέρμα και τα τατουάζ τον μόνο αληθινό τρόπο να τα διακοσμήσεις. Η βασική γραμμή για κάθε νέα συλλογή είναι έργα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών τατουάζ από όλο τον κόσμο ενώ τυπώματα και τα κεντήματα εφαρμόζονται σε κάθε κομμάτι με ανατομική ακρίβεια.

Η ιστορία του TTSWTRS ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει συνεργαστεί με δέκα ταλαντούχους καλλιτέχνες τατουάζ. Creative director και ιδρύτρια της μάρκας είναι η Anna Osmekhina, σχεδιάστρια κοστουμιών και στυλίστρια διασημοτήτων.

Με την πρώτη συλλογή, η TTSWTRS μπήκε αμέσως στο Colette, τη διάσημη πολυόροφη μπουτίκ στο Παρίσι και εξαντλήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα.

SLEEPERS

Sleeper S/S19

F/W19-20

To brand Sleeper ιδρύθηκε το 2014 από δύο πρώην συντάκτριες, τις Kate Zubarieva και Asya Varetsa. Μία από τις δύο ιδρύτριες είδε ένα όνειρο τη νύχτα των Χριστουγέννων ότι βρισκόταν στη μέση ενός εργοστασίου που κατασκεύαζε πιτζάμες. Το επόμενο χειμώνα, το Sleeper έκανε το ντεμπούτο του με τη χειμερινή συλλογή FW14-15. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Sleeper με την πρώτη συλλογή να συγκέντρωνει απίστευτα θετικά σχόλια και εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, τα Sleeper φορέθηκαν από γυναίκες που ενέπνεαν το σχεδιαστικό ντουέτο πολύ πριν το Sleeper γεννηθεί: Veronika Heilbrunner, Emily Ratajkowski, Eleonora Carisi, Leandra Medine, Pandora Sykes και πολλές άλλες μούσες του στυλ.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below