To βράδυ της Δευτέρας, 29/11, πραγματοποιήθηκε το πιο φαντασμαγορικό event της βρετανικής μόδας, τα British Fashion Awards, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Mέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και πολλής λάμψης το κόκκινο χαλί γέμισε ξανά, ύστερα από ένα έτος πανδημίας, με εκθαμβωτικές εμφανίσεις και μεγάλες δόσεις φαντασίας.

Ο πολυβραβρευμένος ηθοποιός, τραγουδιστής, σκηνοθέτης και συνθέτης Billy Porter ανέλαβε τον ρόλο του παρουσιαστή, σε συνεργασία με το TikTok, χαρίζοντάς μας μία σειρά από εκκεντρικά σύνολα. Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας γιόρτασε ένα έτος καθοριστικών αλλαγών στη βιομηχανία της μόδας. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι αλλεπάλληλες καραντίνες έδωσαν την ευκαιρία στους σχεδιαστές να ανακαλύψουν καινοτόμες μεθόδους και μέσα, ώστε να επικονωνήσουν το έργο τους. Τα ψηφιακά runways και τα fashion φιλμ χάρισαν μία νέα πνοή στις παραδεδομένες αξίες, ενώ τα φυσικά ντεφιλέ επανασυστήθηκαν στο ευρύ κοινό μέσα από μία σειρά νέων δεδομένων.

Αισθητή υπήρξε σαφώς η απώλεια του σπουδαίου σχεδιαστή, Virgil Abloh, που έφυγε από τη ζωή στα 41 του χρόνια, την Κυριακή, 28/11, δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της μόδας. Ο πιστός του φίλος, Idris Elba, έδωσε έναν συγκινητικό λόγο προς τιμήν του, διαβάζοντας το ποίημα της Αμερικανίδας ποιήτριας και πεζογράφου, Maya Angelou, “When Great Trees Fall”.

Ανάμεσα στους σχεδιαστές που διακρίθηκαν, ξεχώρισε η μοναδική Nensi Dojaka, που κέρδισε το BFC Foundation Award, καθώς και o Kim Jones, καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Fendi και στις αντρικές συλλογές του Dior, κερδίζοντας το βραβείο του σχεδιαστή της χρονιάς.

Πλήθος διασήμων και σπουδαίων προσωπικοτήτων του κόσμου της μόδας δήλωσε το παρών, από τη Dua Lipa και την Elsa Hosk μέχρι την Demi Moore και την Winnie Harlow.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα ωραιότερα look:

Rina Sawayama, Balenciaga, Getty Images
Elsa Hosk, Richard Quinn, Getty Images
Kris Jenner, Tommy Hifliger, Getty Images
Griff, Simone Rocha, Getty Images
Gabrielle Union, Valentino couture και Messika jewellery, Getty Images
Dua Lipa, Maximilian και Tiffany & Co jewellery, Getty Images
Demi Moore, Fendi, Getty Images
Iris Law, Getty Images
Winnie Harlow, Bulgari jewellery, Getty Images

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below