Την μεγαλύτερη κόρη του, Delphine, διόρισε ως επικεφαλής του διάσημου οίκου Christian Dior, ο Bernard Arnault, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ο 73χρονος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην «αυτοκρατορία του» ύστερα από μία εξαιρετική χρονιά, καθώς η περιουσία του ξεπέρασε αυτή του Αμερικανού Elon Mask.

Με την τελευταία του απόφαση, ο 73χρονος συνεχίζει την προώθηση των παιδιών του σε σημαντικές θέσεις στην σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg υπενθυμίζοντας ότι έχει επίσης προωθήσει στην ιεραρχία τον μεγαλύτερό του γιο Antone, ο οποίος ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Christian Dior, την εταιρεία συμμετοχών μέσω της οποίας η οικογένεια Αρνό ελέγχει την LVMH.

Στην τελευταία ανακατάταξη ο Arnault τοποθέτησε τον μέχρι πρότινος CEO της Dior, Pietro Beccari, στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου τη Louis Vuitton, που είναι το μεγαλύτερο brand του ομίλου, το οποίο διεύθυνε μέχρι τώρα ο Michael Burke.

Με τον πατέρα της και τον Paul McCartney στο show της Stella McCartney τον περασμένο Οκτώβριο – Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Ποια είναι η Delphine Arno – Η νέα επικεφαλής του οίκου Dior

Η 47χρονη Delphine Arno, που αναλαμβάνει τα ηνία της Dior μεγάλωσε στη Λιλ και πέρασε τρία χρόνια στις ΗΠΑ όταν η οικογένειά της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Είναι πτυχιούχος του «London School of Economics» και, μόλις ενηλικιώθηκε, στα γενέθλιά της απέκτησε την πρώτη της τσάντα Louis Vuitton, μια καφέ Noe.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη διεθνή εταιρεία συμβούλων στρατηγικής McKinsey, όπου εργάστηκε ως σύμβουλος για δύο χρόνια. Το 2000 μετακινήθηκε στην εταιρεία του σχεδιαστή John Galliano την οποία βοήθησε να αναπτυχθεί, αποκτώντας εμπειρία στη βιομηχανία της μόδας.

Jennifer Connelly, Lea Seydoux, Emma Stone και Delphine Arnault στην παρουσίαση της Louis Vuitton 2019 Cruise Collection στη Γαλλία – Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Louis Vuitton

Δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στον οίκο Dior με επικεφαλής δημιουργικό διευθυντή τον σχεδιαστή μόδας Jhon Galliano προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία στον κλάδο. Ανέλαβε τη θέση του το 2011 έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το αντισημιτικό ξέσπασμα στο Παρίσι του Βρετανού σχεδιαστή, που οδήγησε στην απόλυσή του.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα προϊόντα της Louis Vuitton. Τον Ιανουάριο του 2019, η Delphine Arnault έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου LVMH.

Με τον αδερφό της Jean Arnault και τον σύζυγό της στον τελικό του Ronald Garros στη Γαλλία – Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

To 2005 παντρεύτηκε τον κληρονόμο μιας ιταλικής δυναστείας κρασιού, Alessandro Vallarino Gancia, σε έναν γάμο που το περιοδικό «Forbes» χαρακτήρισε ως «το γάμο της χρονιάς» στη Γαλλία. Η Ντελφίν Αρνό είχε εμφανιστεί μ’ ένα υπέροχο νυφικό με την υπογραφή του Γκαλιάνο για τον σχεδιασμό του οποίου χρειάστηκαν 1.300 ώρες. Το ζευγάρι χώρισε πέντε χρόνια αργότερα και, πλέον, διατηρεί σχέση με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Xavier Niel. Με τον σύντροφό της απέκτησε δύο παιδιά: την 10χρονη κόρη της Ελίζα και τον 6χρονο γιο της Τζόζεφ. Φροντίζει να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below