Οι τάσεις θέλουν τη μόδα πιο πράσινη από ποτέ. Από κοστούμια στο χαρακτηριστικό bottega green μέχρι παλτό σε απόχρωση φασκόμηλου, το χρώμα της φύσης επικρατεί παντού. Κι ενώ υπάρχουν πολλά πρόσφατα παραδείγματα του πως να ενσωματώσεις το πράσινο χρώμα στην καθημερινότητα και τις εμφανίσεις σου, το one shoulder φόρεμα τής Angela Bassett από την πρεμιέρα της ταινίας “How Stella got her groove back” του 1992, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των must – repeat throwbacks.

Getty Images | Angela Bassett

Όσον αφορά τα slip dresses και την ιστορία τους, άρχισαν να συμπεριλαμβάνονται στις εμφανίσεις των γυναικών κατά την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα, ως αποτέλεσμα της τάσης του underwear – as – outerwear (αφού μέχρι τότε αποτελούσαν είδος εσωρούχου), και ήταν συνήθως κατασκευασμένα από μετάξι, σιφόν ή πολυεστερικά σατέν υφάσματα, ενώ συχνά ήταν διακοσμημένα με δαντέλα.

To απλό, μάξι slip dress από μετάξι έχει μια ιδιαίτερη και διαχρονική γοητεία που δεν βλέπει εποχές και περιστάσεις, αλλά παραμένει επίκαιρο και κατάλληλο για κάθε εορταστική -και μη- συγκέντρωση – ή στην περίπτωση της  Angela Bassett για μία εμφάνιση σε κόκκινο χαλί το καλοκαίρι. Η πορτοκαλί λεπτομέρεια στο επάνω μέρος του φορέματός της, προσδίδει μια πιο καθημερινή αίσθηση στο look, αποτελώντας παράλληλα δροσερή αντίθεση με το γήινο χρώμα της βάσης του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below