Η Donatella Versace μόλις έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Instagram για τον αδελφό της Gianni, ο οποίος, πριν από 73 χρόνια, γεννήθηκε στο Reggio Calabria.

“Gianni, όπου κι αν είσαι σε σκέφτομαι. Χρόνια πολλά” έγραψε στη λεζάντα την οποία συνόδευε μια κοινή φωτογραφία τους.

Ο σχεδιαστής ο οποίος εφήυρε ένα από τα πιο συζητημένα φορέματα της δεκαετίας του ’90, το safety pin dress που φορέθηκε από την Liz Hurley στην πρεμιέρα της ταινίας Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία, παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή στο Μιλάνο στις 28 Μαρτίου 1978. Σε λίγα χρόνια, τα πιο σέξι ρούχα στον κόσμο φέρουν την υπογραφή του: οι signature σιλουέτες του φωτογραφίζονται από τον Richard Avedon και τον Steven Meisel, ενώ φοριούνται από την Claudia Schiffer (η οποία αφιέρωσε πρόσφατα ένα #tb στο maison Versace στο προφίλ της στο Instagram) μέχρι τη Naomi Campbell. Η πριγκίπισσα Diana επιλέγει Versace για μια εκδήλωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, και η Madonna επιλέγει κομμάτια του για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της στη σκηνή.

Στις 15 Ιουλίου 1997, ο Gianni Versace δολοφονήθηκε μπροστά στο αρχοντικό του στο Miami Beach, σήμερα ένα πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόριο όπου ζει ο μύθος του μέχρι σήμερα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below