Στις 3 Οκτωβρίου η Μαίρη Κατράντζου θα παρουσιάσει τη συλλογή της για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο- γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το αρχαιολογικό μνημείο φιλοξενεί μια ιδιωτική εκδήλωση.

“Ολοι με συμβούλευαν να μην το κάνω, μιας και γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει κατά καιρούς αιτήσεις για χρήση του χώρου που είχαν απορριφθεί από το (ΚΑΣ) Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και την ελληνική κυβέρνηση”, δήλωσε η Κατράντζου σε συνέντευξή της σε αγγλικό γυναικείο περιοδικό.

Cristina Gottardi/Unsplash

“Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά αισθανόμασταν ότι οι προσπάθειές μας άξιζαν τον κόπο. Ηθελα να βρω ένα μνημείο που να συνδέει όλα τα στοιχεία. Οταν επισκέφθηκα το Ναό του Ποσειδώνα για πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια, ήταν το μοναδικό μνημείο που συνάντησα στον κόσμο, όπου αισθάνθηκα τόσο κοντά στον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα. Υπάρχει μια ακατέργαστη ενέργεια σ’ αυτή την τοποθεσία” συμπλήρωσε.

info@imaxtree.com

Η έγκριση για την παραχώρηση του μνημείου δόθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από αίτημα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς ο σκοπός της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός.  Η Μαίρη Κατράντζου μάλιστα θα διοργανώσει την επίδειξη σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και με στόχο την ενίσχυση σκοπών του ιδρύματος το οποίο γιορτάζει τα 30 του χρόνια ενώ η επιστροφή της καταξιωμένης σχεδιάστριας στα πάτρια εδάφη σηματοδοτεί το τέλος των εορτασμών για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του label της.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below