Στα 12 χρόνια που η Sarah Burton είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Alexander McQueen, έχει εφεύρει μια νέα φόρμουλα σχήματος και σιλουέτας που είναι μοναδικά αναγνωρίσιμη, αν και ίσως όχι τόσο πειραματική ή ακραία όσο ήταν ο ίδιος ο McQueen κάποτε. Για την άνοιξη του 2023 του οίκου, η Burton ώθησε αυτές τις γραμμές σιλουέτας και υφής ένα βήμα παραπέρα για να δημιουργήσει μια συλλογή πραγματικά εντυπωσιακή.

Το σόου της άνοιξης του 2023, που πραγματοποιήθηκε για να συμπέσει με το Frieze London και όχι με τον μήνα μόδας, άνοιξε με μια σειρά από ανθισμένα δομημένα φορέματα που θύμιζαν λουλούδια. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο οίκος McQueen εμφανίστηκε στο Λονδίνο μετά την πανδημία, μετά από μια παρουσίαση που φιλοξενήθηκε εκτός προγράμματος στη Νέα Υόρκη για το φθινόπωρο του 2022.

Οι εμφανίσεις που ακολούθησαν καθόρισαν τα νέα σχήματα του McQueen: blazers με ύφασμα που κάλυπταν πίσω από το μοντέλο, φορεμένα ανοιχτό χωρίς τίποτα από κάτω και cropped. Δερμάτινες peplum λεπτομέρειες σε σουρεαλιστικές φόρμες, μίνι φορέματα με κρόσια με πυκνή υφή, πομ πον, bandage φορέματα με κοψίματα, καμπαρντίνες από τούλι με ενσωματωμένο κορσέ.

Η Burton γνωρίζει την τέχνη της – κι αυτό  ήταν πιο εμφανές στα κομμάτια που μεταμορφώθηκαν από τη μια ιδέα στην άλλη. Το κοστούμι αποδομήθηκε σε ασύμμετρα φορέματα, για παράδειγμα. Το κλασικό μαύρο δερμάτινο τζάκετ μετατράπηκε σε φόρεμα. Φορέματα και σακάκια αποσυναρμολογημένα με σκισίματα συγχωνευμένα σε νέα κομμάτια που αμφισβήτησαν απαλά την ιδέα των παραδοσιακών σιλουετών. Τα πιο διακοσμημένα κομμάτια -όπως τα κοστούμια ή η ολόσωμη φόρμα με παγιέτες της Naomi Campbell- ήταν απίστευτα δυνατά στις γραμμές τους.

Παρακάτω μερικά από τα ωραιότερα λουκ της συλλογής.

Φωτογραφίες: imaxtree.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below