Aυτή την εβδομάδα ο Nicolas Ghesquière παρουσίασε την πιο πρόσφατη συλλογή του για τον οίκο Louis Vuitton, Cruise 2020. Το σόου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο πτήσης TWA του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης είναι η πιο πρόσφατη στάση στην παγκόσμια περιοδεία του σχεδιαστή – αφού έχει προηγουμένως παρουσιάσει τις mid-season συλλογές του παντού- από το Fondation Maeght μέχρι το Μουσείο Miho στο Κιότο.

“Είμαι αρκετά τυχερός που προσγειώθηκα στο TWA στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ήταν κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να ξεχάσω “, λέει ο σχεδιαστής για την επιλογή του location.

Η συλλογή Cruise 2020 διερεύνησε τη σχέση μεταξύ Παρισιού και Νέας Υόρκης ενώ ανάμεσα στα αξεσουάρ, υπήρχαν αρκετές τσάντες που είχαν επάνω τους ενσωματωμένες τηλεοπτικές οθόνες. Στην πραγματικότητα, ήταν τα πρωτότυπα μιας τσάντας-smartphone που ονομάζεται ‘Connected’ και όταν κυκλοφορήσει, οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν μέσω WiFi και να προβάλουν περιεχόμενο από μια αποκλειστική πλατφόρμα της Louis Vuitton.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο παριζιάνικος οίκος μας μεταφέρει στο μέλλον μέσω των αξεσουάρ του. Στο σόου AW19 του Virgil Abloh, τη δεύτερη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων για τον οίκο, ο σχεδιαστής παρουσίασε στην πασαρέλα μια τσάντα με φώτα οπτικής ίνας που σχημάτιζαν το περίφημο μονόγραμμά του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below