Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο προτού την κερδίσει ο χώρος της υποκριτικής. Η Charlotte Rampling αποτέλεσε μούσα πολλών σχεδιαστών της δεκαετίας του ’60 μεταξύ των οποίων, ο Helmut Newton και ο Yves Saint Laurent. Χθες επέστρεψε στην πασαρέλα σε ηλικία 76 ετών για να κλείσει το σόου του οίκου Amis Paris στην Ανδρική Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Όλο το σόου αποτέλεσε μια ωδή στο age diversity και μια απάντηση στο age shaming. Μοντέλα όλων των ηλικιών γέμισαν την πασαρέλα, υπενθυμίζοντάς μας ότι έχει φτάσει η εποχή να πάψουμε να ασχολούμαστε με τόσο ανούσια θέματα όπως η ηλικία ενός ανθρώπου και δη μιας γυναίκας.

Φορώντας ένα oversized κοστούμι σε σκούρα μπλε απόχρωση, η Rampling διέσχισε την πασαρέλα έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη. Το λουκ της ολοκλήρωσε ένα ζευγάρι μαύρες pointed μπαλαρίνες. Όσο cool κι αν έδειχνε το ανδρόγυνο κοστούμι, το οποίο συνετέλεσαν ένα σακάκι, ένα παντελόνι κι ένα γιλέκο, το στοιχείο που πραγματικά έκλεψε την παράσταση ήταν τα γκρίζα μαλλιά της.

Ami F/W 23

Χαιρόμαστε να βλέπουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να αφήνουν τα μαλλιά τους να γκριζάρουν, χωρίς να κρύβουν ή να απαρνιούνται την ηλικία τους. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει η Sarah Jessica Parker: «Δεν είναι “γενναίο” το να έχεις γκρίζα μαλλιά». Αντίστοιχα, η ηθοποιός Helen Mirren είχε μιλήσει για το γεγονός ότι «Οι γυναίκες δεν αφήνουν τα μαλλιά τους να γκριζάρουν γιατί νιώθουν ότι κατατάσσονται σε ένα άλλο ηλικιακό γκρουπ».

Θα μπορούσαμε όλες να πάρουμε μερικά μαθήματα από την εμφάνιση της Rampling. Από το φυσικό μακιγιάζ μέχρι το pixie κούρεμα και το κοστούμι σε ανδρόγυνο στυλ.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below