Πριν ένα χρόνο, ο Jimmy Choo, ένας από τους διασημότερους σχεδιαστές παπουτσιών στη βιομηχανία της μόδας, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ανοίξει τη δική του σχολή μόδας στο Λονδίνο. Στόχος του από την αρχή ήταν η δημιουργία μιας ακαδημίας που θα αναλάβει την ολιστική εκπαίδευση των επόμενων μεγάλων ταλέντων που θα εργαστούν στο χώρο της μόδας.

Το JCA/London Fashion Academy άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2021, στην περιοχή Mayfair στο κέντρο του Λονδίνου, κερδίζοντας τον τίτλο της νεότερης σχολής μόδας στη Μεγάλη Βρετανία. Στο επίκεντρο του διδακτικού προγράμματος τοποθετείτε η εκμάθηση διάφορων τεχνικών αλλά και επιχειρηματικών γνώσεων, οι οποίες θα δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στους σπουδαστές για τη μετέπειτα δημιουργία του δικού τους fashion label.

Ο λόγος που επέλεξε το Λονδίνο είναι απλός. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κέντρο μόδας, από το οποίο έχουν ξεκινήσει την πορεία τους μερικοί από τους πιο ταλαντούχος σχεδιαστές που άλλαξαν τα δεδομένα της μόδας, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος. Ο μάγος των γυναικείων αξεσουάρ, όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, θέλησε να ιδρύσει μια σχολή μόδας που θα αποτελείται από ολιγάριθμα τμήματα – σε αντίθεση με την πλειοψηφία των fashion schools του Λονδίνου. Κεντρική ιδέα πίσω από το νέο του εγχείρημα, στάθηκε η επιθυμία ανάπτυξης ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα δημιουργεί «σχεδιαστές-επιχειρηματίες», όπως τους αποκαλεί, ικανούς να ανταπεξέλθουν στους γρήγορους ρυθμούς του κόσμου της μόδας.

Ένα χρόνο και μια παρουσία στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αργότερα, το πανεπιστήμιο μόδας του Jimmy Choo επεκτείνεται και αποκτά ένα νέο τμήμα, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνικών και διαδικασιών για το σχεδιασμό. Οι νέες εγκαταστάσεις στεγάζονται στο ιστορικό κτήριο Boston Manor House, που βρίσκεται στην πόλη Brentford.

JCA | London Fashion Academy

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε το JCA London Fashion Academy, η νέα ακαδημία εστιάζει «στη χειροτεχνία, στο σχεδιασμό και στην κατασκευή αξεσουάρ, ενώ παράλληλα θα αφιερωθεί στην ανακάλυψη και την ανάδειξη νέων ταλέντων».

JCA | London Fashion Academy

Οι χώροι είναι διαμορφωμένοι ώστε να: «βοηθήσουν την επόμενη γενιά σχεδιαστών να δημιουργήσει προϊόντα αλλά και να τα διαθέσει στην αγορά υπό την καθοδήγηση ειδικών του κλάδου».

JCA | London Fashion Academy

Για την υποστήριξη των σπουδαστών, το Boston Manor House θα παρέχει ένα χώρο για την παραγωγή και την επεξεργασία υφασμάτων, δερμάτινων ειδών, μετάλλων, ξυλοκατασκευών, ρητίνης και ημιπολύτιμων λίθων.

Το JCA δήλωσε πως: «μέσω της εκπαίδευσης και της καθοδήγησης, διαμέσου σύντομων μαθημάτων, η Ακαδημία θα δημιουργήσει ένα χώρο όπου κάθε σπουδαστής θα καταφέρει να μετατρέψει το πάθος του σε μια βιώσιμη επιχείρηση».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below