Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στην ιστορία του γαλλικού sportswear brand Lacoste, με την Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros στη θέση της Creatice Design Director. Ένα μήνα μετά την αποχώρηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας Louise Trotter, ο οίκος, που έχει σημειώσει μια θεαματική αύξηση στις πωλήσεις του τα τελευταία δύο χρόνια (το 2022 έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, διπλασιάζοντας τα κέρδη του σε σύγκριση με το 2014), αλλάζει σελίδα και υιοθετεί ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης.

Όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της Lacoste, Thierry Guibert, στόχος δεν ήταν η αντικατάσταση της Trotter: «τώρα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο, με μια κολεκτίβα σχεδιαστών που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν μαζί με τη Lacoste για να μοιραστούν το ταλέντο και τις διασυνδέσεις τους». Τα τελευταία χρόνια, αυτό το μοντέλο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στα brands, ειδικά στα streetwear, τα οποία αποφασίζουν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον από έναν μοναδικό σχεδιαστή σε μια ομάδα δημιουργών, οι οποίοι θα συνεργάζονται μεταξύ τους και θα είναι υπεύθυνοι της δημιουργικής διαδικασίας για τις επί μέρους συλλογές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lacoste (@lacoste)

Ο νέος ρόλος της Pelagia Kolotouros θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επίβλεψη της συνεργασίας μεταξύ των δημιουργικών ομάδων του γνωστού σήματος, καθώς και των δημιουργικών κοινοτήτων και συλλογικοτήτων που συνεργάζονται με την Lacoste.

Είναι απόφοιτη του Parsons School of Design της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα της ως freelance σχεδιάστρια στην Calvin Klein, περνώντας στο ρόλο της Design Director για όλες τις συλλογές (γυναικείες και ανδρικές) της Yeezy x Adidas και της Global Creative Director της The North Face, για να αναλάβει τελικά την επιμέλεια των συλλογών της Adidas μαζί με την Ivy Park και τον Pharrell Williams.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του brand στο Instagram: «Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η Pelagia θα είναι η νέα μας Creative Design Director. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για τον Κροκόδειλο». Mε τη σειρά της η Kolotouros μοιράστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του René Lacoste στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram και είπε: «Αισθάνομαι ευγνώμων που θα είμαι μέρος του νέου αυτού κεφαλαίου της Lacoste. – “Όταν κοιτάζω πίσω, συνειδητοποιώ ότι όλα όσα έχω πετύχει βασίστηκαν σε ενεργή συνεργασία και φιλικές συμφωνίες” René Lacoste».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below