Η πρώην σύζυγος του Harvey Weinstein κυκλοφόρησε μια νυφική συλλογή με τον Ισπανό οίκο Pronovias. Η Georgina Chapman, καλλιτεχνική διευθύντρια του brand Marchesa, παρουσίασε τη συλλογή μέσω του Zoom, λέγοντας ότι ήταν “τιμή και προνόμιο” η συνεργασία της με τον οίκο ενώ αποκάλεσε την ημέρα του γάμου “την πιο ευτυχισμένη στιγμή” και “την πιο σημαντική και ξεχωριστή μέρα στη ζωή μιας γυναίκας’. Και η συμβουλή της για τις μελλοντικές νύφες; “Να ακολουθήσουν την καρδιά τους.”

Η 44χρονη σχεδιάστρια μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε με τον πρώην παραγωγό ταινιών και καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα Weinstein το 2003 και σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν να βγαίνουν ενώ εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Eve Chilton. Παντρεύτηκαν στο Κονέκτικατ τον Δεκέμβριο του 2007 και απέκτησαν δύο παιδιά. Χώρισαν το 2017 μετά από πολλές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του και το διαζύγιό τους βγήκε το 2018. Ο Weinstein κατηγορήθηκε για βιασμό και συνελήφθη την ίδια χρονιά, ενώ αυτή τη στιγμη εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών στη Νέα Υόρκη.

Getty Images

Η Chapman συνίδρυσε τη Marchesa, η οποία πήρε το όνομά της από τη διάσημη κληρονόμο και σοσιαλιτέ Marchesa Luisa Casati, μαζί με την επιχειρηματική συνεργάτη της, Keren Craig το 2004. Τα ρομαντικά φορέματα υψηλής ραπτικής τους φορούσαν συχνά ηθοποιοί στο κόκκινο χαλί – κυρίως στις πρεμιέρες του Weinstein – έτσι γρήγορα το brand έγινε συνώνυμο της αιθέριας πολυτέλειας.

Αφού ξέσπασε το σκάνδαλο, η Chapman και η Craig φοβήθηκαν για το μέλλον του οίκου τους αφού πίστευαν ότι καμία ηθοποιός δεν θα φορούσε ποτέ ένα φόρεμα Marchesa και καμία νύφη δεν θα παντρευόταν με ένα νυφικό σχεδιασμένο από την Chapman. Σε μια συνέντευξή της ωστόσο εκείνη την εποχή, η Chapman είχε δηλώσει ότι απολάμβανε αυτό που “πίστευε ότι ήταν ένας πολύ ευτυχισμένος γάμος” προτού ξεκινήσουν οι καταγγελίες για κακοποίηση. Πρόσθεσε ότι “δεν είχε ποτέ υποψίες για τη συμπεριφορά του Weinstein”.

 

Αφού ακύρωσε την επίδειξη για το φθινόπωρο/ χειμώνα 2018 και αρνήθηκε να δανείσει φορέματα για την σεζόν των βραβείων εκείνης της χρονιάς, η Chapman εξεπλάγην ευχάριστα όταν πιστές υποστηρίκτριές της ζήτησαν να δανειστούν φορέματα. Η Scarlett Johansson ήταν μία από τις πρώτες που αποχώρησαν από την Marchesa μετά το σκάνδαλο, στο Met Gala τον Μάιο του 2018.

Τώρα, η Chapman και η Marchesa είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν. Πέρσι, δημοσιεύματα ήθελαν  την Chapman σε σχέση με τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Adrien Brody και η σχεδιάστρια σαφώς δεν έχει παραιτηθεί από την αγάπη.

“Υπάρχει κάτι στο νυφικό που μου μιλάει – ο ρομαντισμός του, η μοναδικότητά του», λέει. «Πάντα ήθελα να σχεδιάσω νυφικά – από πολύ μικρή ηλικία. Είναι μια φυσική μετάβαση από τα βραδινά ρούχα και η αισθητική της Marchesa προσφέρεται για το νυφικό ένδυμα. Παίρνω τόσο ενθουσιασμό από τη διαδικασία και αυτό δεν με άφησε ποτέ. ”

Η συλλογή Marchesa for Pronovias, η οποία κυκλοφορεί τον Απρίλιο, αντλεί έμπνευση από το πάθος και το ρομαντισμό της νότιας Ισπανίας, καθώς και της κουλτούρας του φλαμένκο.

 

Τα φορέματα είναι πλούσια σε ρομαντικές λεπτομέρειες, με τρισδιάστατα λουλούδια, κορσέδες και στρώσεις από σιφόν και δαντέλες. “Η σύγχρονη νύφη είναι τόσο ευέλικτη – μπορεί να παντρευτεί στην παραλία, σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον, ή ακόμα και στην εποχή του Covid μέσω Zoom», λέει η Chapman. “Θέλαμε να σκεφτούμε πώς να κάνουμε αυτό το κορίτσι να νιώθει ξεχωριστό εκείνη τη στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Υπάρχουν απλά φορέματα, εντυπωσιακά φορέματα, φορέματα που μπορείς να βάλεις σε μια βαλίτσα και να πάρεις μαζί στην παραλία. Νομίζω ότι είναι μια συλλογή που έχει την απάντηση για κάθε νύφη, ενώ παραμένει πιστή στο DNA της Marchesa. ”

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below