Η αγαπημένη μας Γαλλίδα, Jeanne Damas, μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram μία σειρά από ιστορίες, που υποστηρίζουν τον δημόσιο θηλασμό. Η γνωστή influencer, που μας έχει παραδώσει πολλές φορές ανεπανάληπτα μαθήματα French style στο παρελθόν, έγινε μητέρα στις αρχές του φετινού έτους.  Στο πλαίσιο της κανονικοποίησης του θηλασμού, η Jeanne, χρησιμοποίησε το hashtag #normalizebreastfeeding, σε μία φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια, να θηλάζει πριν λίγους μήνες, περικυκλωμένη από τις συναδέλφους της.

instagram: jeannedamas

Η απενοχοποίηση του θηλασμού σε δημόσιους χώρους αποτελεί ένα κίνημα που έχει γνωρίσει μεγάλη αποδοχή τα τελευταία χρόνια, περνώντας ένα δυναμικό μήνυμα. Πρόκειται για μία απολύτως φυσιολογική διαδικασία που θα έπρεπε να πραγματοποιείται, όποτε είναι απαραίτητο, δίχως να χρειάζεται η διακοπή του προγράμματος και της καθημερινότητας της εκάστοτε νέας μητέρας.

Στο πνεύμα της απελευθέρωσης των γυναικών από τα κοινωνικά στερεότυπα, που αντιμετώπιζαν για πολλές δεκαετίες το θέαμα του θηλασμού ως κάτι αφύσικο και κατακριτέο, πλήθος γυναικών έχουν υποστηρίξει δημόσια το δικαίωμά τους, να θηλάζουν ελεύθερα. Το μοντέλο, Gaïa Orgeas, πρόσφατα ανέβασε μία φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram που χρησιμοποιεί breast pumps, ενώ βρίσκεται στη δουλειά, λαμβάνοντας ένα κύμα αγάπης στα σχόλια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaïa Orgeas (@gaiaorgeas)

Αρκεί μία απλή αναζήτηση στο Instagram με το hashtag #normalizebreastfeeding για να αναγνωρίσει κανείς τα σπουδαία βήματα που έχουμε διανύσει σαν κοινωνία προς την ενδυνάμωση του γυναικείου φύλου και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, όπου ο δημόσιος θηλασμός αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε νέας μητέρας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below